• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

08.07.2022

07:00

ZVEZDU HOĆE DA ODERU! Crveno-belima za napadača traže 5 miliona evra!

Starsportphoto

Crvena zvezda

ZVEZDU HOĆE DA ODERU! Crveno-belima za napadača traže 5 miliona evra!

Podeli vest

Crveno-beli su pokušali da angažuju nekoliko golgetera, ali im je traženo ogromno obeštećenje ili previsoka plata * Pojačanje u špicu neće stići u klub bar još desetak dana

Zvezdu hoće da oderu! Čelnici crveno-belih već danima pokušavaju da angažuju kvalitetnog napadača, ali kako Informer saznaje, za svakog fudbalera koji im je bio interesantan traženo je ogromno obeštećenje, čak do pet miliona evra!

Klub sa "Marakane" bio je spreman da za kvalitetnog golgetera izdvoji oko dva miliona evra, ali kako sad stvari stoje, možda će morati da potroše i više.

Zvezda je pokušala da angažuje ruskog reprezentativca Artjema Dzjubu, kojem je istekao ugovor sa Zenitom, ali je on tražio preveliku platu.

Posle njega, crveno-beli su se okrenuli Matijasu Kasijeri iz Sočija, ali je on otišao upravo u Zenit za četiri miliona evra i stigao je da postigne gol u prijateljskom meču sa Beograđanima.

Foto: printscreen

Oskar Estupinjan

U igri je bio i Džekson Muleka iz Standarda, ali Belgijanci su za njega dobili ponude od po četiri miliona evra. Kolumbijac Oskar Estupinjan takođe je bez kluba posle isteka ugovora sa portugalskom Vitorijom iz Gimaraeša, ali i on na stolu ima ponude znatno jače od Zvezdine.

Klubovi u krizi

Prema rečima našeg izvora upućenog u dešavanja u Zvezdi, cene igrača su skočile jer su mnogi klubovi uzdrmani finansijskom krizom i pokušavaju da zakrpe rupe u budžetima.

- Zvezda neće uspeti da dovede napadača makar još desetak dana, a možda ni tada. U odnosu na prošlu godinu, cene igrača su mnogo porasle. Recimo, kad se uprava raspitivala za neke igrače koji su joj bili interesantni i za koje je očekivala da će koštati oko dva miliona evra, rečeno im je da je cena oko pet miliona. To je previše i Zvezda taj novac jednostavno nema. Svi klubovi su tokom epidemije koronavirusa izgubili mnogo novca i sad žele da ga povrate. Pritom, jun i jul su meseci kad imate veći izbor igrača na tržištu i kad svi drže cenu - objašnjava naš sagovornik.


 

Raspitivali se za Šporara


Poslednji igrač za kojeg su se čelnici Crvene zvezde raspitivali je Andraž Šporar (28) iz lisabonskog Sportinga. Reč je o napadaču koji je poslednju sezonu proveo kao pozajmljen igrač u Midlzbrou. Međutim, i njegova cena je visoka, tako da nije bilo konkretnih poteza. Ovdašnja javnost je nedavno imala priliku da ga primeti kada je ušao u drugom poluvremenu utakmice Slovenija - Srbija (2:2). Naši štoperi Nikola Milenković i Strahinja Pavlović nisu mogli da izađu na kraj sa njim i potpuno je promenio tok utakmice.

Ideja crveno-belih je da prodaju štopera Strahinju Erakovića i da od tog novca dovedu napadača.

- Nije lako tokom leta zaraditi novac, a Zvezdi je tad najpotrebniji. Jedini način da klub dođe do
novca jeste prodaja Erakovića. Direktor Zvezdan Terzić rekao je na kraju sezone da neće žaliti pare za pojačanja i da se neće ograničavati na planirani budžet od oko četiri miliona evra, pošto plasman u Ligu šampiona donosi mnogo više novca. Međutim, ni on nije očekivao da će cene igrača biti ovakve. Trebalo bi izdvojiti mnogo novca za špica, a on bi povećao šanse za plasman u Ligu šampiona, ali svakako ne bi mogao da garantuje uspeh - ističe naš izvor.

Zvezda ne žuri

Dodatni problem je plata koju bi trebalo izdvojiti za kvalitetnog napadača, jer teško će ijedan pristati na godišnju zaradu manju od milion evra. To je novac koji bi Crvenoj zvezdi poremetio atmosferu u svlačionici.

- Ako nekom igraču date platu od milion evra po sezoni ili više, to će sigurno zasmetati ostalim igračima. U Zvezdi zasad niko nema platu veću od 600.000 evra godišnje. Kad bi neko dobio značajno više, to bi moglo da izazove pobunu. Uostalom, i nije hitno da se rešenje pronađe odmah. U špicu mogu da igraju Milan Pavkov, Ohi i Ben po potrebi, tako da nije kasno ni krajem avgusta da se dovede neko kvalitetan - zaključuje naš izvor.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rale

pre 1 godinu

Šta je sa Kahvićem? Inostrani napadači koji stvarno vrede koštaju basnoslovno a pitanje je da li su oni bolji od Pavkova ili Ohija.

Mile

pre 1 godinu

Mnogo je ovde neistine,Pa zar Erakovic kosta dva spica.To nije moguce..ErakoVIc da se proda ,kupi se dooobar spic i ostane para.Cista racunica.Do avgusta nemojte spica ni traziti,nece te naci.Manje kalkulacija vasi i sve ce biti OK

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15