VUČIĆ: Ljudi, ovaj brod je napravljen u Srbiji!
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je tokom posete brodogradilištu Vahali u Sremskoj Mitrovici da smo posle propasti brojnih preduzeća počeli smo ponovo da gradimo, u ovom slučaju jedan od najlepših brodova u Evropi. Brod "MPS Thomas Hardy", u vlasništvu švajcarske kompanije "Scylla AG", dugačak je 135 metara, širok 11,45 metara, a težak 1.100 tona
informer.rs 11. 02. 2016. 13:31
Tanjug

- Ponosan sam što je ovaj predivni brod izgrađen u našoj Srbiji. Posle propasti brojnih preduzeća počeli smo ponovo da gradimo, u ovom slučaju jedan od najlepših brodova u Evropi. Ne mogu da sakrijem osmeh, sreću i zadovoljstvo zato što se vide rezultati rada – rekao je predsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Informer

On je dodao da je Vlada Srbije je spremna za nove projekte, da ne voli da daje novac, jer je bolje da uzima poreze od stranih kompanija, ali da je srpska vlada spremna da podrži gospodina Bekera iz Holandije i da subvencioniše nove firme i zapošljavanja.

Informer

- Brod pokazuje na simboličan način podizanje naše zemlje. Hvala radnicima i holandskim prijateljima, osećamo se ponosnim zahvaljujući vama. Veliki rad rezultiraće još većim radom, većim brojem radnih mesta, brodova i puteva – zaključio je Vučić.

Informer
Informer

- Ako bude potrebe, spremni smo da podržimo ideju o dodatnom zapošljavanju u Vahaliju jer bi to bilo dobro za ceo mitrovački kraj - rekao je Vučić.

On je istakao da je danas važan dan za Srbiju jer je, ocenio je, izgradnja broda početak velikog puta koji se nastavlja zahvaljujući našim radnicima i dodao da se ka novim otkrićima i napretku krećemo upravo zahvaljujući hrabrosti, velikom radu i znanju radnika koji su tom projektu doprineli.

- To su najveći plodovi posla koji ste završili. Bez toga bi naša Srbija ostala nasukana i napuštena, bez cilja i kursa, zaustavljena u vremenu i prostoru i svi bi čekali da potone - rekao je Vučić.

Informer

Zato je još jednom zahvalio radnicima na marljivosti i psovećenosti, sa uverenjem da će napraviti još mnogo takvih brodova.

- Znanje koje ste pokazali je ona moć koja našoj Srbiji pomaže da ostane na kursu i izbegne sve vrtloge - rekao je Vučić.

Tanjug

On je naveo da svako ko bude upravljao "brodom", odnosno Srbijom, morati da ima hrabrost i da obezbedi ljudima da mogu da rade i da zarade, a ko ne bude imao te kvalitete i brinuo o posadi i putnicima, i ko ne bude obezbedio da rade i pokazao da ceni znanje - taj neće moći da upravlja.

Vlasnik brodogradilišta Vahali Vinsent Beker konstatujući da je Vahali Zasavica jedna od vodećih graditelja rečnih brodova poručio je da Srbija može da bude ponosna što je njeno brodogradilište najbolje.

- Brodovi koji se grade su srpski proizvod, koje su Srbi dizajnirali i izgradili, a naši klijenti su veoma zadovoljni poslom obavljenim ovde u Zasavici. Ono što je napravljeno u Srbiji znači isporučeno na vreme i kvalitetno - rekao je Beker.

Vučić je danas obišao je danas Brodogradilište Vahali u Sremskoj Mitrovici i prisustvovao svečanom "krštenju" rečnog putničkog kruzera, vrednog 20 miliona evra.

Brod "MPS Thomas Hardy", u vlasništvu švajcarske kompanije "Scylla AG", dugačak je 135 metara, širok 11,45 metara, a težak 1.100 tona.

2017 © - Informer.rs