• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji

21.04.2024

22:40

Šta bi se dogodilo da zatvore Trampa? Prekšio naređenje 7 puta, a sud trpi njegovo ponašanje! Razlog za to je ogroman!

Tanjug AP

Vesti

Šta bi se dogodilo da zatvore Trampa? Prekšio naređenje 7 puta, a sud trpi njegovo ponašanje! Razlog za to je ogroman!

Podeli vest

Trampu se trenutno sudi na Menhetnu zbog navodnog pogrešnog izveštavanja o isplatama "tajnog novca" porno zvezdi Stormi Danijels. Od prošlog meseca mu je zabranjeno da daje javne izjave o okružnom tužiocu Menhetna Alvinu Bregu ili porotnicima koji rade na slučaju, kao i da izgovara bilo šta što bi moglo da ometa rad suda.

Ipak, bivši predsednik je svakog dana ove nedelje razgovarao sa novinarima ispred zgrade suda na Menhetnu, a Bregov tim tvrdi da je on već najmanje sedam puta prekršio ovu naredbu.

U jednom slučaju, Tramp je u sredu na svojoj platformi Truth Social podelio citat voditelja Foks njuza Džesija Votersa, koji je tvrdio da su "tajni liberalni aktivisti" lagali sudiju "kako bi ušli u Trampovu porotu".

Međutim, ako bi pretresni sudija smeštao Trampa u ćeliju "na nekoliko sati", krajnji rezultat bi bili "građanski nemiri širom zemlje, svakako u nekim gradovima", rekao je Preston u panel diskusiji sa voditeljem CNN-a Džimom Akostom.

- I drugo, politički, ako sam ja Bajdenova kampanja, ne želim nužno da ga vidim u zatvoru, jer će to samo još više upaliti ljude i još više razbuktati - dodao je on.

Sudija Jaun Merčan će u utorak saslušati argumente tužilaštva o Trampovim navodnim kršenjima naredbe.

- Ljudima je dozvoljeno da pričaju o meni, a ja imam naredbu da ćutim, samo da vam pokažem koliko je to još nepravednije - rekao je Tramp ispred zgrade suda u petak. Bivši predsednik je nazvao naredbu neustavnom, rekavši novinarima da "mora da se ukine".

Foto: Tanjug AP

Tramp na suđenju

Tramp je pretpostavljeni republikanski kandidat koji će izazvati Bajdena na predsedničkim izborima u novembru.

Uprkos tekućem suđenju na Menhetnu i još tri krivična slučaja u toku, on trenutno vodi u većini anketa među aktuelnim predsednikom između jedan i deset poena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već staroj adresi - Žarić Kovačević o posledicama zahteva opozicije
Izbori 2024

Oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već staroj adresi - Žarić Kovačević o posledicama zahteva opozicije

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević izjavila je danas da posle izmena Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, koji je nedavno usvojen u Skupštini Srbije na inicijativu opozicionih poslanika, oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već na staroj adresi, a da će oko 10.000 njih biti uskraćeno da izrazi svoju izbornu volju na izborima 2. juna.

16.05.2024

10:17

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Optužnica za zločin u Šumicama! Mladiću zario nož u stomak i grudi
Hronika

Optužnica za zločin u Šumicama! Mladiću zario nož u stomak i grudi

Više javno tužilaštvu u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Đorđa P. (33) zbog sumnje da je 17. februara ove godine, u ranim jutarnjim časovima, u ulici Grčića Milenka nožem naneo teške telesne povrede Milana Kneževića (28) usled kojih je on preminuo na licu mesta, a Viktor S. naneo laku telesnu povredu.

16.05.2024

14:16

Sport

Kada derbi odlučuje titulu: Karte u prodaji od 33.000 evra!
Fudbal

Kada derbi odlučuje titulu: Karte u prodaji od 33.000 evra!

Jedan od najvećih derbija u istoriji fudbala igra se u nedelju između Galatasaraja i Fenerbahčea. Ukoliko popularna Galata ne izgubi, matematički će obezbediti titulu turskog šampionata, pa je interesovanje navijača ogromno, a cene karata astronomske!

16.05.2024

13:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija