• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

20.04.2024

10:16

Rusi objavili šok podatak, kako će Amerika ovo objasniti svetu?! Usred rata u Ukrajini SAD rade nešto nepojmljivo!

Shutterstock/AP

Vesti

Rusi objavili šok podatak, kako će Amerika ovo objasniti svetu?! Usred rata u Ukrajini SAD rade nešto nepojmljivo!

Podeli vest

Rusija je prošle godine izvezla 1.860 tona obogaćenog uranijuma, a glavni kupci bili su Sjedinjene Američke Države i Kina, podaci su ruske nacionalne službe za statistiku.

Naime, Amerika je bila ubedljivo najveći kupac ruskog uranijuma, u odnosu na prethodnu godinu je uvoz tog energenta porastao je za 19 odsto.

Kina je takođe povećala uvoz ruskog uranijuma i to za 32 odsto u odnosu na prethodnu godinu, a ukupna količina tog energenta koji je Kina uvezla iznosila je 457 tona.

Južna Koreja je na trećem mestu, a ta zemlja uvezla je 243 tone uranijuma tokom 2023. godine, što je povećanje u odnosu na prethodnu godinu u iznosu od 80 odsto.

Među prvih pet uvoznika ruskog uranijuma su i Francuska i Kazahstan, a na spisku su takođe i Nemačka, Brazil i Holandija.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija