• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.04.2024

16:33

Drama u Parizu! Čovek pretio da će se razneti u iranskom konzulatu

EPA

Vesti

Drama u Parizu! Čovek pretio da će se razneti u iranskom konzulatu

Podeli vest

Jutros je jedan muškarac uhapšen u iranskom konzulatu u Parizu nakon što je tvrdio da nosi eksploziv i da će se razneti, javila je francuska mreža BFM, prenosi Skaj njuz.

Francuska policija ranije je ogradila zgradu iranskog konzulata nakon dojava o sumnjivom muškarcu. Zvaničnik pariske policije rekao je da je muškarac primećen oko 11 sati po lokalnom vremenu i da su policajci pokrenuli specijalnu operaciju čim su upozoreni. Kažu da je izgledao kao da je nosio granate i prsluk sa eksplozivom.

Motiv muškarca još nije poznat. Specijalna interventna policija je mobilisana da razreši incident, dodaje se.

Foto: EPA

 

Imao je repliku granate

Nakon policijskog pretresa, utvrđeno je da muškarac nije nosio eksploziv. Područje konzulata je ograđeno, a muškarac je uhapšen nakon što je napustio konzulat.

Francuski TV kanal BFM javio je da je muškarac nosio repliku granate. Policijski izvor je rekao da je isti muškarac osumnjičen za pokušaj paljenja u blizini iranskog konzulata prošlog septembra.

List Le Parisien objavio je na svom sajtu da je, prema rečima nekoliko svedoka, čovek vukao zastave po podu konzulata i rekao da želi da osveti smrt svog brata. Nije jasno da li je incident povezan sa trenutnim tenzijama između Irana i Izraela.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija