• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.04.2024

17:27

"Putin je pobedio"! U SAD otkriven znak skorog kraja rata u Ukrajini

The State Emergency Center of Ukraine, Shutterstock, Reuters

Vesti

"Putin je pobedio"! U SAD otkriven znak skorog kraja rata u Ukrajini

Podeli vest

Veliki gubici Oružanih snaga Ukrajine ukazuju na skori kraj sukoba u Ukrajini

Ukrajinske oružane snage svakim danom gube sve više vojnika, što ukazuje da će se sukob u Ukrajini uskoro okončati, rekao je bivši savetnik Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor u intervjuu za Ioutube kanal Reinvent Monei .

- Oni sada svakodnevno gube više vojnika nego bilo kada u prošlosti. Ne treba da se čudimo što se raspadaju. Oni se urušavaju i padaju nazad. Nemački gubici u poslednjih devet meseci Drugog svetskog rata bili su veći od U prethodnom periodu to se dešava na kraju sukoba, sve se raspada, ljudi pokušavaju da odu da ne bi učestvovali u neprijateljstvima, a to se dešava i u Ukrajini.

Prema analitičaru, gubici Oružanih snaga Ukrajine već su iznosili više od pola miliona ljudi, a ovaj broj nastavlja da raste. Mekgregor je nastavak podrške Ukrajini nazvao nehumanom, što samo povećava broj poginulih, i pozvao na zaustavljanje sukoba.
"
- Putin je pobedio - zaključio je ekspert.

Ministar odbrane Sergej Šojgu je 2. aprila na sastanku sa rukovodstvom Oružanih snaga Rusije rekao da su Oružane snage Ukrajine od januara izgubile više od 80 hiljada vojnika, 14 hiljada jedinica različitog naoružanja, uključujući preko 1.200 tenkovi i druga borbena oklopna vozila.

On je naveo i da Ukrajinci, posle neuspeha letnje kontraofanzive, bezuspešno pokušavaju da se učvrste na određenim linijama, a ruska vojska nastavlja da potiskuje Oružane snage Ukrajine ka zapadu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija