• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Oružje.com

08.04.2024

20:30

Nova glavobolja za Kijev! Retke oklopne "zveri" stigle na ukrajinsko ratište, za njih kažu da su neuništivi! (VIDEO)

printskrin You tube

Vesti

Nova glavobolja za Kijev! Retke oklopne "zveri" stigle na ukrajinsko ratište, za njih kažu da su neuništivi! (VIDEO)

Podeli vest

Nema sumnje da je T-80UE-1 jedan od vodećih borbenih tenkova ruske vojske danas u Ukrajini, kao i da će upravo ovo oružje izazvati novu glavobolju u Kijevu.

Jedan ukrajinski list, koji se poziva na nedavno objavljeni snimak, izveštava da je ruska vojska rasporedila nove serije glavnih borbenih tenkova T-80UE-1 u Ukrajinu, kao deo 4. tenkovske divizije 1. tenkovske armije Kremlja.

Tenkovi T-80UE-1 viđeni u Ukrajini imaju zaštitu od dronova kamikaza, koja se nalazi na kupolama, ali ova unapređena verzija ima i druge jedinstvene karakteristike.

 

 

Nova serija retkih tenkova u Ukrajini

Verzija T-80UE-1 dolazi sa ažuriranim sistemom za upravljanje vatrom, infracrvenim nišanom tipa Plisa (slično onom koji se nalazi na tenku T-90) i topom 2A46M-4 sa poboljšanim mehanizmom za automatsko snabdevanje municijom koji podržava različite tipove projektila, uključujući perforirajući BOPS.

Iako je T-80UE-1 prilično redak, ovo nije prvi put da je viđen na ukrajinskom ratištu. U proleće 2022. prvi put je primećen, međutim, tada je u Ukrajini delovao samo jedan bataljon T-80UE-1 (oko 31 jedinica).

Razlog zašto je T-80UE-1 redak tenk jeste činjenica da nikada nije proivođen masovno zbog visoke cene.

Iako je T-90M generalno superioran tenk, T-80UE-1 je jedan od najmoćnijih u svojoj klasi.

Ruske snage su ga usvojile 2005. godine, ali nikada nije proizvedeno više od 100.

T-80UE-1 je nadograđena verzija verzije T-80BV, koja se pojavila 2000-ih.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Ovo su najplaćeniji košarkaši NBA lige! Evo gde je Jokić!
NBA

Ovo su najplaćeniji košarkaši NBA lige! Evo gde je Jokić!

Odavno je poznato da NBA zvezde zarađuju ogroman novac i da su njihova primanja uglavnom transparentna. Američki mediji sada su napravili listu od 15 najplaćenijih košarkaša, a zanimljivo je da je samo jedan od njih u finalima konferencija. Reč je samo o Francuzu Rudiju Goberu.

22.05.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija