• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.04.2024

15:17

Pada Zelenski, pada ceo Kijev - ovo je datum! Najpoznatiji obaveštajac šokirao - tvrdnje stvarno imaju smisla

Reuters/shutterstock

Vesti

Pada Zelenski, pada ceo Kijev - ovo je datum! Najpoznatiji obaveštajac šokirao - tvrdnje stvarno imaju smisla

Podeli vest

Predsednički izbori u Ukrajini trebalo je da se održe 31. marta 2024. godine, a inauguracija novoizabranog šefa države je trebalo da se dogodi u maju.

Vlada predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog pašće u narednim mesecima, ocenio je bivši američki obaveštajac Skot Riter u podkastu "Ask d inspektor".

- Mislim da ćemo do maja ili juna videti kraj režima Zelenskog - rekao je on.

Riter je naglasio da Zelenski nikada nije održao predsedničke izbore, a mandat mu ističe krajem maja. Pored toga, dodao je, položaj šefa kijevskog režima je jako loš, svakako i zbog kolapsa ukrajinskih oružanih snaga na frontu.

- Zelenski igra na vreme, čeka čudo, bilo da su to francuske ili poljske trupe, kao i odluku NATO-a da interveniše - zaključio je bivši američki obaveštajac.

Foto: Printskrin Youtube

Riter: Kraj režima Zelenskog već u junu

Predsednički izbori u Ukrajini trebalo je da se održe 31. marta 2024. godine, a inauguracija novoizabranog šefa države trebalo je da se dogodi u maju.

Međutim, glasanje je otkazano zbog vanrednog stanja i opšte mobilizacije. Bivši premijer Ukrajine Nikolaj Azarov rekao je da Zelenskom prestaju ovlašćenja 21. maja.

Zelenski je naveo da "sada nije pravo vreme za izbore". Prema rečima portparola Kremlja Dmitrija Peskova, Rusija će analizirati situaciju u vezi sa istekom mandata Zelenskog u maju kako bi se izjasnio o svom stavu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Gaza je urbana kasapnica! Netanjahu pripada političkoj prošlosti? (VIDEO)
Live TV

Gaza je urbana kasapnica! Netanjahu pripada političkoj prošlosti? (VIDEO)

Najvažniji prioritet Izraela u Gazi je uništenje Hamasa. Sve je više evropskih zemalja saglasno da se njihovo oružje koristi na teritoriji Rusije. Meksiko dobio prvu ženu predsednika u istoriji. Na sve ove i druge teme govorili su gosti emisijee "Rat uživo" Ljubinka Milinčić, glavna i odgovorna urednica "Sputnjika" i novinar Dragan Vujičić.

04.06.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Ništa od derbija u Parizu! Španac lako do polufinala!
Tenis

Ništa od derbija u Parizu! Španac lako do polufinala!

Španski teniser Karlos Alkaraz bez većih problema izborio je plasman u polufinale Rolan Garosa, pošto je sa 3:0 u setovima (6:3, 7:6, 6:4) nadigrao Stefanosa Cicipasa! Naredni rival biće mu novi broj jedan na listi Janik Siner!

04.06.2024

22:55

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija