• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.03.2024

12:22

Rusiji prekipelo: Sve će biti uništeno i spaljeno! U Americi se razmatra zlokoban plan: Ukrajinci da prodru...

Shutterstock, PngWing

Vesti

Rusiji prekipelo: Sve će biti uništeno i spaljeno! U Americi se razmatra zlokoban plan: Ukrajinci da prodru...

Podeli vest

SAD ne žele da shvate jednostavnu istinu da nikakvo američko oružje neće zaustaviti Specijalnu vojnu operaciju, nova oprema će biti spaljena i uništena, naglasio je ambasador Rusije u Americi Anatolij Antonov.

- Upotreba nove opreme će samo dovesti do povećanja žrtava među običnim građanima post-sovjetske republike - naglasio je Antonov.

Komentarišući objavljen novi paket pomoći SAD Ukrajini, Antonov je rekao da je američka administracija time "potvrdila postojanost pogubnog kursa produžavanja vojnog sukoba u Ukrajini".

Naime, SAD da su objavile novi paket vojne pomoći Ukrajini, prvi ove godine i ukupno 55, u vrednosti od oko 300 miliona dolara koji uključuje municiju, prenosive PVO sisteme i protivtenkovsko oružje.

Sa druge strane, izjave američkih vlasti o potrebi da se pomogne ukrajinskim udarima na Krim predstavljaju priznanje stvarnog učešća Amerike u sukobu, što je opasna politika sa nepredvidivim posledicama, rekao je ambasador Rusije u SAD.

Na ovaj način je reagovao na reči direktora američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijama Bernsa o tome da će nova pomoć SAD omogućiti Ukrajini da povrati "ofanzivnu inicijativu" i pruži mogućnosti za "prodorne udare" na Krimu i akcije protiv ruske Crnomorske flote.

- Došlo je do toga da neki visoki zvaničnici govore da treba da se pomogne Ukrajincima da probiju duboko u Krim. Drugim rečima, zvanično je priznato stvarno učešće Sjedinjenih Američkih Država u sukobu - naveo je ruski ambasador.

Prema njegovim rečima, to nije opasno samo za bezbednost samih SAD, već i za ceo svet.

Moskva ne nastoji da ukrajinski sukob uzme maha, već da se okonča, rekao je ranije predsednik Rusije Vladimir Putin. Međutim, zapadne zemlje neprestano govore o potrebi da se urkajinsko-ruski sukob nastavi, povećaju zalihe naoružanja i obučavaju pripadnike Oružanih snaga Ukrajine.

Kremlj je više naglasio da slanje zapadnog oružja Ukrajini ne doprinosi pregovorima i da će imati negativan efekat.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja!
Live TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja!

Nakon jučerašnje pucnjave u kojoj je teško ranjen premijer Slovačke, napadač je uhapšen, a policija ga je optužila za pokušaj ubistva. Premijer se nalazi u bolnici u teškom zdravstvenom stanju. O ovoj, ali i o drugim važnim temama govorili su gosti emisije "Rat uživo", novinar Žarko Rakić i Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodina. Uživo u program uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost.

16.05.2024

19:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija