• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.03.2024

23:19

Uzbuna za vazdušnu opasnost! Borelj: Ukrajina dobija 250 hiljada granata! Oboren ukrajnski MiG-29! Veliki gubici kijevskih snaga!

printscreen

Vesti

Uzbuna za vazdušnu opasnost! Borelj: Ukrajina dobija 250 hiljada granata! Oboren ukrajnski MiG-29! Veliki gubici kijevskih snaga!

Podeli vest

U utorak 5. marta Ukrajina je tačno 741. dan u ratu sa Rusijom

(VIDEO) Horor u Kijevu! Gore nebo i zemlja, vatra spaljuje sve! Veliku katastrofu niko ne može da zaustavi!

 

Uzbuna za vazdušnu opasnost širom Ukrajine!


Uzbuna za vazdušnu opasnost objavljena je u Poltavskoj, Harkovskoj, Dnjepropetrovskoj, Nikolajevskoj i Odeskoj oblasti Ukrajine, kao i u delu Zaporoške i Hersonske oblasti pod kontrolom Kijeva, sledi iz onlajn mape ukrajinskog Ministarstva za digitalne transformacije.
 

 

(VIDEO) Šta je ovo?! Rusima razneli brod, helikopter... Strašne scene u Azovskom moru, Moskva ovo nije očekivala!

 

Borelj: Ukrajina dobija 250 hiljada granata


Šef evropske diplomatske Žozep Borelj izjavio je da se ta organizacija nada da će do kraja marta Ukrajini isporučiti 250 hiljada granata koje proizvodi evropska industrija.
 

 

Šokantna vest: Amerika koristila F-35 u Ukrajini?! Svet drhti i čeka odgovor Rusije, hitno se oglasio Pentagon!

 

Brifing Ministarstva odbrane Rusije:

▪️ Oružane snage Rusije vode aktivne borbe na donjeckom pravcu, zauzele su povoljnije položaje duž linije fronta;

▪️ Oružane snage Rusije poboljšale su tokom prethodnog dana taktički položaj na kupjanskom pravcu;

▪️ Oružane snage Rusije uništile su britanski sistem PVO „stormer" Oružanih snaga Ukrajine na južnodonjeckom pravcu;

▪️ PVO Rusije oborila je MiG-29 Vazdušnih snaga Ukrajine na području Ljubomirovke u Nikolajevskoj oblasti;

▪️ Oružane snage Ukrajine izgubile su tokom prethodnog dana na avedejevskom pravcu gotovo 500 vojnika;

▪️ Oružane snage Rusije su tokom prethodnog dana odbile pet napada Oružanih snaga Ukrajine na području naselja Sinkovka u Harkovskoj oblasti;

▪️ Grupa „Centar" Oružanih snaga Rusije nastavila je da zauzima povoljnije položaje i linije duž avdejevskog pravca;

▪️ PVO Rusije je tokom prethodnog dana presrela četiri projektila „hajmars";

▪️ Oružane snage Ukrajine izgubile su tokom prethodnog dana na donjeckom pravcu gotovo 300 vojnika, dva tenka, 2 oklopna transportera, 7 jedinica artiljerijskog naoružanja i višecevni sistem „grad";

▪️ Oružane snage Ukrajine tokom prethodnog dana izgubile su gotovo 230 ljudi na južnodonjeckom pravcu;

▪️ Oružane snage Rusije uništile su lansere PVO sistema S-300 i „buk" Oružanih snaga Ukrajine u DNR.

Evropa prelazi u ratni režim

Ovako će napasti Moskvu

Preduzete disciplinske mere protiv nemačkih oficira

„Disciplinske mere su preduzete protiv učesnika razgovora koji je okrenuo broj. U ovim vremenima moramo biti veoma pažljivi sa bezbednošću komunikacija. Preduzećemo tehničke i organizacione mere kako bismo osigurali da se ovakav incident više ne ponovi", izjavio je nemački ministar odbrane Boris Pistorijus, komentarišući presretnuti razgovor visokih nemački oficira u kojem se diskutovalo o napadu na Krimski most.

Po njegovim rečima, razlog zbog kojeg je snimljen razgovor u redovima Luftvafe je individualna greška u korišćenju (Vebeksa). Nisu svi učesnici poštovali propisanu proceduru bezbednog biranja broja", objasnio je on.

Zapad će tek videti!

Britanija apeluje na Nemačku

Britanija je pozvala Nemačku da Ukrajini isporuči krstareće rakete dugog dometa Taurus, uprkos nedavnom curenju razgovora visokih oficira Bundesvera, piše Gardijan.

„Velika Britanija je bila prva zemlja koja je Ukrajini obezbedila precizne rakete dugog dometa, a mi bismo želeli da ohrabrimo naše saveznike da učine isto“, citira list jednog od predstavnika britanske vlade.

On je potvrdio prisustvo male grupe britanskih trupa u zoni specijalne vojne operacije.

Nemački kancelar Olaf Šolc 4. marta je insistirao na tome da se ne isporučuju krstareće rakete Kijevu. On je dodao da je primena raketa Taurus moguća samo uz direktno prisustvo nemačkog vojnog osoblja, a „to ne dolazi u obzir“.

Proročke reči Karlsona

Američki ekspert: NATO bi mogao da evakuiše Zelenskog

Zemlje NATO-a mogle bi tajno da evakuišu Vladimira Zelenskog iz Kijeva, kao što su to nacisti uradili 1943. godine sa smenjenim italijanskim diktatorom Benitom Musolinijem, nakon čega bi se Ukrajina, kao Italija, mogla podeliti na dva dela, smatra bivši pomoćnik zamenika sekretara za odbranu SAD Stiven Brajan.

On je napomenuo da zbog neuspeha ukrajinskih trupa na frontu, porasta unutrašnjih političkih tenzija, odbijanja održavanja izbora i drugih nepopularnih mera, vlast Zelenskog „ulazi u zonu očaja“. Prema pisanju lista, bezbednost Zelenskog u Kijevu bi uskoro mogla da bude ugrožena.

"Nacistički primer oslobođenja Musolinija može postati model koji bi, u modernoj interpretaciji, mogao da uspe. Ne zna se koliko će Zelenski moći da izdrži u Kijevu", napisao je Brajan u članku, objavljenom na svom sajtu Weapons and Strategy.

Ukrajinske trupe granatirale železničku stanicu u Kurskoj oblasti

Ukrajinske trupe granatirale su železničku stanicu Gluškovo u Kurskoj oblasti, objavio je jutros gubernator te ruske oblasti Roman Starovojt na Telegram kanalu.

On je naveo da da su stanica i selo Kulbaki ostali bez struje i da je, usled napada, izbio požar, koji je ugašen, prenosi TASS. "Železnička stanica Gluškovo je napadnuta sa ukrajinske strane sa devet granata. Nije bilo žrtava", precizirao je Starovojt. 

Sedam eksplozija tokom noći u Odesi

Prema preliminarnim informacijama, tokom noći u Odesi odjeknule su eksplozije na sedam različitih mesta.

Britanci o curenju razgovora među oficirima Bundesvera

Britanske vlasti smatraju da je situacija sa curenjem razgovora oficira Bundesvera „veoma ozbiljna“, piše Dejli telegraf, pozivajući se na predstavnika premijera Rišija Sunaka.

„Od samog početka smo jasno stavili do znanja da će Velika Britanija pružiti Ukrajini neophodnu pomoć, uključujući i ofanzivnu, kako bi mogla da se odbrani i povrati svoju suverenu teritoriju“, rekao je sagovornik lista.

Oborena tri ukrajinska drona tokom noći

Ruski PVO sistemi oborili su preko noći tri ukrajinska drona aviona u Belgorodskoj oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Potopljen ruski brod?

Ukrajinske javne stranice pišu o potonuću ruskog patrolnog broda „Sergej Kotov“ u Crnom moru.

Takođe se navodi da je u Kerču došlo do eksplozija.

Prema krimskim telegramskim kanalima, Kerčki most je bio blokiran celu noć i tek sada je otvoren.

Ruske vojne javne stranice takođe pišu da je „Sergej Kotov“ bio meta napada. Neki od njih su napisali da je potopljena.

Ruski telegram kanali izveštavaju o kombinovanom napadu vazdušnih i morskih dronova, uključujući i napad na Krimski most (ali navodno neoštećen).

Uništeni dronovi

Rusija je lansirala 22 drona protiv Ukrajine, a sistemi protivvazdušne odbrane uništili su 18 od njih iznad Odeske oblasti, saopštile su ukrajinske vazduhoplovne snage u utorak ujutro.

 

 

Britanija pozvala Nemačku da isporuči ukrajini rakete dugog dometa

Britanija je pozvala Nemačku da ukrajinskoj vojsci isporuči rakete dugog dometa Taurus uprkos sramnom curenju ruskoj televiziji o strogo tajnom pozivu u kojem su učestvovali oficiri nemačkih vazduhoplovnih snaga. 38-minutni snimak objavila je u petak propagandista Kremlja Margarita Simonjan , glavna urednica TV mreže RT. Velika Britanija je pooštrila svoje lobiranje za rakete Taurus, koje imaju domet od 300 milja, dvostruko veći od anglo-francuskog sistema oružja Storm Shadov/Scalp koji je već dat Kijevu. Međutim, nemački kancelar Olaf Šolc rekao je u ponedeljak da neće donirati rakete koje bi mogle da pogode strateški Kerčki most koji povezuje Rusiju i okupirani Krim.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati
Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati

Na novom Zlotskom groblju na sahrani Svetlane Dragijević je bio prisutan osumnjičeni za ubistvo male Danke Ilić, Dejan Dragijević i suprug Radoslav, pod policijskom pratnjom. Oni su dovedeni na sahranu Svetlane Dragijević. Sa lisicama na rukama, ova dvojica su izvedena iz policijske marice pred okupljene, što je izazvalo različite reakcije kod prisutnih. Malobrojni očevidci su primetili da je Dejan Dragijević, uprkos situaciji u kojoj se nalazi, delovao sasvim normalno i opušteno.

19.05.2024

12:40

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12