• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.03.2024

00:15

Ovo morate pogledati! Evo čime Evropa hoće da ratuje sa Rusijom! Putin će pući od smeha, ceo svet šokiran stanjem u EU!

Shutterstock/Reuters

Vesti

Ovo morate pogledati! Evo čime Evropa hoće da ratuje sa Rusijom! Putin će pući od smeha, ceo svet šokiran stanjem u EU!

Podeli vest

Evropa neće imati sa čime da se brani, u slučaju da bude uvučena u hipotetički sukob, izjavio je penzionisani general-potpukovnik Oružanih snaga Belgije Mark Tis, prenosi nemački "Merkur".

- Posle nekoliko sati morali bismo da bacamo kamenje. Već smo u problemu. Budite sigurni da naši protivnici, bez obzira da li se nalaze u Moskvi, Pekingu ili bilo gde drugde u svetu, znaju za naš nedostatak municije - rekao je Tis.

Prema njegovom mišljenju, glavni problem EU jesu male zalihe, koje se sastoje od visokokvalitetne municije, a proces njihove zamene i popune skladišta je težak zadatak koji zahteva puno vremena.

- Ako ih poručite danas, možda će trebati do sedam godina da se isporuče - smatra on.

Bivši general belgijske vojske dodaje i da su oružane snage država EU napravljene samo za ekspedicione operacije, odnosno da se radi od malim kontingentima sa malom logističkom podrškom, za koje je predviđeno da troše minimalne količine artiljerijske municije.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

OPASNO! Stefanović o izjavi Bojane Savović: Pozivom na "građanska hapšenja" dovodi građane u veliku zabludu!
Politika

OPASNO! Stefanović o izjavi Bojane Savović: Pozivom na "građanska hapšenja" dovodi građane u veliku zabludu!

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović upozorava da je izjava javne tužiteljke Bojane Savović, kojom poziva građane na preduzimanje takozvanih "građanskih hapšenja", potencijalno opasna zbog njenog pogrešnog tumačenja člana 292. Zakona o krivičnom postupku (ZKP-a) i maliciozne upotrebe u kontekstu izbornog procesa.

12.06.2024

13:57

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija