• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.02.2024

05:30

Bomba u Kijevu! Zelenski odbio naređenje CIA?! Javnost u čudu, svima je jasno šta sada sledi!

Shutterstock/Reuters

Vesti

Bomba u Kijevu! Zelenski odbio naređenje CIA?! Javnost u čudu, svima je jasno šta sada sledi!

Podeli vest

Članak Njujork tajmsa o aktivnostima CIA u Ukrajini i tajna poseta šefa agencije Vilijama Bernsa Kijevu ukazuju na želju Zapada da ubedi ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na mir, sugerisao je bivši savetnik Leonida Kučme Oleg Soskin u svom video blogu.

Ekspert je skrenuo pažnju na činjenicu da je obimni članak Njujork tajmsa o aktivnostima CIA u Ukrajini otkrio „celu strukturu“ i glavne agente agencije u Ukrajini. Prema Soskinu, materijal Njujork tajmsa je postao „katastrofa“ za Zelenskog, jer je dao povoda da se sumnja na predsednika Ukrajine i celokupnu elitu da rade za strane obaveštajne službe

- Pošto je Njujork tajms objavio tako ozbiljan članak i Bernsov dolazak, to znači da će mnoge stvari o Zelenskom procuriti. Koliko sam shvatio, Zelenskom je dat ultimatum da potpiše privremeni sporazum sa Rusijom - kaže analitičar.

Međutim, pritisak Zapada nije bio dovoljan da primora Zelenskog da sklopi mir sa Rusijom , sugeriše Soskin. Ukrajinski lider bi mogao da pobegne kontroli američkih obaveštajnih službi i počne da deluje samostalno, oslanjajući se na svoj tim, dodao je on.

- Zelenski je, očigledno, poslao Bernsa i CIA-u dođavola i odlučio da se bori. Ali u tom slučaju verovatno, postoji odgovarajući mehanizam za kažnjavanje - strahuje analitičar.

Prošle nedelje je američki list Njujork tajms objavio članak o aktivnostima američkih obaveštajnih službi u Ukrajini od 2014. godine. Vašington smatra Kijev „jednim od najvažnijih obaveštajnih partnera u borbi protiv Kremlja“, navodi se u članku. Prema pisanju publikacije, CIA je pomogla u stvaranju mreže od dvanaest tajnih objekata duž granice sa Rusijom, a takođe je aktivno obučavala ukrajinske agente, uključujući aktuelnog šefa GUR Ukrajine Kirila Budanova*.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Opozicija bi da sabotira Ekspo, izgradnju metroa i da ruši Beograd na vodi! Lokalni izbori zapravo su nacionalni!
Live TV

Opozicija bi da sabotira Ekspo, izgradnju metroa i da ruši Beograd na vodi! Lokalni izbori zapravo su nacionalni!

U nedelju su izbori koji su lokalni, ali je njihov karakter i značaj daleko veći. Ako uzmemo u obzir šta smo sve u poslednjih nekoliko meseci gledali: formiranje raznih pokreta koji su antidržavni, onda ovo nije priča o tome da biramo vlast u nekim opštinama, nego je pitanje da li će neki faktori ući u institucije. Gosti "Info večeri" bili su predsednik opštine Čukarica, Srđan Kolarić, predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić i presednik opštine Savski Venac Miloš VIdović.

29.05.2024

22:23

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Miško objavio prepisku sa gazdom PAO! Ako hoćeš da budeš najjači, dovedi njega! (FOTO)
Košarka

Miško objavio prepisku sa gazdom PAO! Ako hoćeš da budeš najjači, dovedi njega! (FOTO)

Srpski košarkaški agent Miodrag Miško Ražnatović na društvenoj mreži "Iks" objavio je prepisku sa gazdom Panatinaikosa Dimitrisom Janakopulosom koja se dogodila još u martu prošle godine! Na fotografiji koju je u javnost pustio vlasnik Beobasketa vidi se kako kontroverznom čelniku grčkog velikana predlaže da dovede Ergina Atamana, koji je u tom trenutku bio trener Anadolu Efesa.

29.05.2024

18:25

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija