• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.02.2024

05:45

Uzbuna! Počelo zversko bombardovanje! Amerika tuče bez milosti, kamen na kamenu neće ostati!

Shutterstock

Vesti

Uzbuna! Počelo zversko bombardovanje! Amerika tuče bez milosti, kamen na kamenu neće ostati!

Podeli vest

SAD i Velika Britanija su danas pogodile više od 18 meta jemenske pobunjeničke grupe Huti, kao odgovor na nedavni porast napada te grupe koju podržava Iran na brodove u Crvenom moru i Adenskom zalivu, uključujući raketni napad prošle nedelje koji je izazvao požar na teretnom brodu.

Prema navodima američkih zvaničnika, američki i britanski borbeni avioni pogodili su Hute na više lokacija, gađajući rakete, lansere, bespilotne letelice i bespilotna nadvodna i podvodna vozila, preneo je Ej-Bi-Si njuz. 

Oni su to izjavili pod uslovom da ne budu imenovani kako bi izneli rane detalje vojne operacije koja je u toku.

Ovo je četvrti put da su američka i britanska vojska sprovele kombinovanu operaciju protiv Huta od 12. januara.

SAD, takođe, izvode skoro svakodnevne napade na mete Huta, uključujući na nadolazeće rakete i dronove usmerene na brodove, kao i oružje koje je spremno za lansiranje.

Američki borbeni avioni lansirani su sa nosača aviona USS ''Dvajt D. Ajzenhauer'', koji se trenutno nalazi u Crvenom moru.

Predsednik SAD Džozef Bajden i drugi visoki lideri su više puta upozoravali da SAD neće tolerisati napade Huta na komercijalne brodove.

Huti su izvršili najmanje 57 napada na komercijalne i vojne brodove u Crvenom moru i Adenskom zalivu od 19. novembra, a poslednjih dana napadi su sve češći, piše Ej-Bi-Si njuz.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kinezi zainteresovani za osnivanje Naučno-tehnološkog inkubacionog centra: Evo šta bi to značilo za nas
Društvo

Kinezi zainteresovani za osnivanje Naučno-tehnološkog inkubacionog centra: Evo šta bi to značilo za nas

Želju da se saradnja sa Srbijom nastavi u oblasti nauke osnivanjem novog Naučno-tehnološkog inkubacionog centra koji bi se bavio različitim saradnjama iz oblasti tehnologije i nauke, izrazo je predsednik upravnog odbora kompanije Šandong (Shandong International) Zuang Jong, koji se sastao sa ministarkom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelenom Begović.

18.05.2024

12:20

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija