• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Bild

17.02.2024

19:32

Opsadno stanje u Nemačkoj! Drama na železničkoj stanici: Policija uhapsila teroristu za kojim se tragalo 25 godina

Reuters

Vesti

Opsadno stanje u Nemačkoj! Drama na železničkoj stanici: Policija uhapsila teroristu za kojim se tragalo 25 godina

Podeli vest

Jedna osoba uhapšena je posle drame na železničkoj stanici u gradu Vupertalu, u Nemačkoj.

Teško naoružani policajci iz jedinice za dokaze i hapšenje opkolili su u glavnu železničku stanicu u Vupertalu, u Nemačkoj, sa spremnim automatskim puškama zbog sumnje da se u vozu nalazila naoružana osoba, piše Bild.

Kako se navodi, u pitanju je Ernst-Folker Štaub (69), nekadašnji član Frakcije crvene armije, poznatije kao Bader-Majnhof grupa. Vlast je za njim tragala 25 godina.

Bild piše da je voz trebalo da krene u 14.58 časova, ali je zaustavljen zbog sumnje da je u njemu naoružani muškarac i da takođe u jednom od vozova ima eksploziva. Istovremeno, železnička ruta između Rurske oblasti i Kelna je zatvorena.

Policija je opkolila voz, a potom je nekoliko službenika ušlo i uhapsilo osumnjičenog.

Uspeli smo tu osobu da uhapsimo bez otpora. Proveravamo da li je uhapšena osoba tražena u celoj zemlji. U akciji niko nije povređen - rekao je portparol policije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija