• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.01.2024

11:15

Šipak za Ukrajinu! Putin im ulio strah u kosti, ovo je kraj! Kijev dobio katastrofalne vesti, komandant vojske će se šlogirati!

Shutterstock, Reuters

Vesti

Šipak za Ukrajinu! Putin im ulio strah u kosti, ovo je kraj! Kijev dobio katastrofalne vesti, komandant vojske će se šlogirati!

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države ne šalju svoje jurišne avione A-10 „tanderbolt“ u Ukrajinu iz straha da će ih ruska vojska uništiti u borbama, piše američki časopis „Militari voč“.

Prema rečima novinara, američki vojni avion se nije posebno pokazao ni tokom rata u Iraku, pošto su ga nekoliko puta oborili irački sistemi protivvazduhoplovne odbrane malog dometa, a Vašington ne želi da se to ponovi u Ukrajini.

„Sjedinjene Američke Države žele da izbegnu rušenje ugleda svog naoružanja, pažljivo kontrolišući gde ga šalju, a pošto su nemački tenkovi 'leopard 2' i britanski 'čelendžer 2' pretrpeli teške gubitke u Ukrajini, američki tenkovi M1 i 'abrams' ne samo da su bili isporučeni mnogo kasnije nego su povučeni i daleko od linije fronta“, navodi list.

Autori teksta, takođe, ukazuju na to da su SAD iz istog razloga dugo odlagali odluku o isporuci lovaca F-16 Ukrajini.

Ranije je komandant Kopnene vojske Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski pozvao da se Kijevu isporuče stari američki jurišni avioni A-10, čija je osnovna namena borba protiv oklopne tehnike, kao i uništavanje raznih kopnenih ciljeva. Serijska proizvodnja tih letelica završena je 1984. godine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31