• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

03.01.2024

15:59

Tri greške dovele Zelenskog do kraha! Ukrajinski političar otkrio sve - treća greška će ga najskuplje koštati!

profimedia/EPA

Vesti

Tri greške dovele Zelenskog do kraha! Ukrajinski političar otkrio sve - treća greška će ga najskuplje koštati!

Podeli vest

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski napravio je niz grešaka koje su dovele do njegovog kraha, smatra lider ukrajinske partije "Opoziciona platforma - Za život" zabranjene u Ukrajini i predsednik upravnog odbora pokreta "Druga Ukrajina" Viktor Medvedčuk.

"Prva greška. Dovođenje neprofesionalaca na vlast. Zelenski je ušao u politiku po zakonima šou-biznisa i nastavio svoju politiku upravo po tim zakonima", napisao je Medvedčuk u članku na sajtu pokreta "Druga Ukrajina".

Prema njegovom mišljenju, dovođenje na vlast ljudi "navodno iz naroda" bilo je "efektno" sa stanovišta spektakla, ali štetno sa stanovišta interesa države. Medvedčuk je naglasio da istorija pokazuje da, koliko god vladajuća klasa bila loša, njena smena slučajnim ljudima ništa ne rešava.

Druga greška Zelenskog bio je "prelazak na nacističku ideologiju", primetio je ukrajinski političar.

"Nacizam pomaže da se od uskogrudnih i lopovskih ‘Sluga naroda’ prave ratnici svetlosti, a svi drugi optužuju da rade za ‘univerzalno zlo’ u vidu Moskve", rekao je Medvedčuk.

Treća greška je precenjivanje pomoći Zapada, naglasio je Medvedčuk.

"Zelenski, koji nije bio profesionalac, iskreno je verovao da će zapadna podrška pokriti sve rizike konfrontacije sa Rusijom", primetio je političar.

Po njegovom mišljenju, Zelenski je započeo političku igru, posedujući samo tuđi novac, oružje i ideje - i kao rezultat toga, sve se završilo.

"Sam Zelenski se prevario, misleći da, igrajući se tuđim novcem nikada neće izgubiti. Izgubio je Ukrajinu, izgubio je njenu ekonomiju, državnost, izgubio stotine hiljada života običnih Ukrajinaca koji su poginuli zbog njegove zločinačke i bezumne igre. Stoga se bliži čas obračuna koji je pred vratima. Zelenski će za svoje greške morati da plati", zaključio je Medvedčuk.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Putin hteo da on vlada Ukrajinom, sada se oglasio i šokirao svet! Kum ruskog lidera opasno razbesneo Kijev!
JASNA PARALELA

Putin hteo da on vlada Ukrajinom, sada se oglasio i šokirao svet! Kum ruskog lidera opasno razbesneo Kijev!

Oružani sukob između Rusije i Ukrajine za ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog predstavlja mogućnost da izvuče korist, dok je za ruskog predsednika Vladimira Putina ovaj sukob tragedija, smatra bivši lider ukrajinske partije „Opoziciona platforma – Za život“ (zabranjene u Ukrajini) i predsednik saveta pokreta „Druga Ukrajina“ Viktor Medvedčuk.

20.12.2023

16:30

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Lažna smrt ga nije spasila! Ovako je Srbji izručen Milinko Brašnjović ubica kavačkog klana! (VIDEO)
Belivukov saradnik

Lažna smrt ga nije spasila! Ovako je Srbji izručen Milinko Brašnjović ubica kavačkog klana! (VIDEO)

Prema svedočenju nekadašnjeg pripadnika klana Veljka Belivuka, koji je postao svedok saradnik, Srđana Lalića, Brašnjović je bio ubica zloglasnog klana čiju su likvidaciju inscenirali i za to od "škaljarskog klana" naplatili 200.000 evra! O Brašnjovićevoj sudbini ništa se nije znalo godinama, a spekulisalo se da su ga pripadnici klana možda i ubili.

18.06.2024

17:55

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija