• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.01.2024

20:40

(VIDEO) Ovako je Zelenski čestitao Putinu Novu godinu! Tik nakon ponoći udarili razorni projektili, posledice su stravične!

reuters/twitter

Vesti

(VIDEO) Ovako je Zelenski čestitao Putinu Novu godinu! Tik nakon ponoći udarili razorni projektili, posledice su stravične!

Podeli vest

Oružane snage Ukrajine navodno su granatirale centar Donjecka odmah posle Nove godine. Šef Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin tvrdi da su ukrajinske snage zasule centar grada vatrom iz višecevnih raketnih sistema i da su poginule četiri osobe dok je 13 povređeno.

Centaru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre navodi da je iz višecevnih raketnih sistema (MLRS) ispaljeno 15 projektila. Oružane snage Ukrajine navodno su granatirale i hotel Donbas Palas sa pet zvezdica.

Tokom napada na centar Donjecka, jedan ratni dopisnik je poginuo, a drugi je povređen, navode lokalni mediji. Vojni dopisnik Aleksandar Sladkov potvrdio je informaciju o pogibiji novinara i naglasio da je ukrajinska vojska namerno napala mirna područja Donjecka, uključujući hotel Donbas Palas, gde nema vojnog štaba, nema jedinica, niti tamo žive vojni komandanti. Sladkov je ukazao da je bila mudra odluka da se ne postavlja novogodišnja jelka na trgu jer bi na ulici bilo više ljudi.

Ruski vojni dopisnici na Telegram kanalima navode da je masovni napad na Donjeck i Tokmak počeo odmah posle ponoći. Tokmak u regionu Zaporožja pogođen je višestrukim raketnim sistemima HIMARS. Кujbiševski okrug Donjecka našao se na meti haubica kalibra 155 mm dok su kasetne granate ispaljene na Petrovski okrug grada.

- Tačno u 00.15 sati ispaljeno je 15 raketa iz MLRS-a na centar glavnog grada DNR. Nova godina za Donjeck počinje uništenjem. Oružane snage Ukrajine sprovode intenzivno granatiranje grada. Udarali su "kasetama" iz MLRS - navodi vojni dopisnik Jurij Кotenok.

Vojni dopisnik Jevgenij Lisicin je pojasnio da su neke od projektila ispaljenih na Donjeck u novogodišnjoj noći presrele ruske snage PVO.

Sladkov je naveo da su na grad ispaljena dva paketa MLRS i to verovatno iz sistema Grad ili Alder.

- Vatreni napad je trajao 25 minuta - tvrdi Sladkov.

Novinar je naglasio da u gradu nije bilo vojnika.

- Neprijatelj napada centar glavnog grada DNR. PVO je nemoćna protiv artiljerije. Nema smisla komentarisati. Sve je jasno. Ravnopravan odgovor neće dati ništa - navodi Sladkov.

Oružane snage Ukrajine, podsetimo, gađale su u subotu centar Belgoroda raketama Vilkha i višecevnim raketnim sistemima "Vampir" češke proizvodnje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nastavlja se talas nasilja i ugrožavanja sloboda Srba na KiM! Kurtijeva kriminalna vlast hoće da iseli jedini list u pokrajini koji izlazi na srpskom jeziku!
Politika

Nastavlja se talas nasilja i ugrožavanja sloboda Srba na KiM! Kurtijeva kriminalna vlast hoće da iseli jedini list u pokrajini koji izlazi na srpskom jeziku!

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da se nastavlja talas nasilja, provokacija i ugrožavanja sloboda srpskog stanovništva zahtevom redakciji "Jedinstva", jedinog lista u pokrajini koji izlazi na srpskom jeziku, da se iseli iz prostorija u Kosovskoj Mitrovici u kojima se nalaze od 2003. godine.

15.05.2024

15:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!
Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!

Nedelja zajedništva i sećanja u šabačkoj Ekonomsko-trgovinskoj školi "Stana Milanović" obeležena je na poseban način - otvaranjem Staninog sokačeta, koje će predstavljati ulaz u školu i novo poglavlje života svakog njenog učenika.

14.05.2024

17:19