• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/TV Front

28.12.2023

16:45

Detalji napada na Ruse! Ukrajina ne bi mogla da uništi "Novočerkask", imali su plan i britanske rakete (FOTO/VIDEO)

Shutterstock/Twitter

Vesti

Detalji napada na Ruse! Ukrajina ne bi mogla da uništi "Novočerkask", imali su plan i britanske rakete (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Penzionisani general Bundesvera i vojni ekspert Erhard Biler izjavio je da je Ukrajina u nedavnom napadu na ruski desantni brod klase Ropuča u luci Feodosija gađan britanskim krstarećim raketama "storm šedou" (senka oluje) sa dometom od čak 650 km, a ne kao do sad kao što se mislilo sa maksimalnim akcionim radijusom od 250 km.

Biler dodaje da Ukrajina ne bi mogla da uništi veliki desantni brod "Novočerkask" u luci Feodosija.

Prema njegovim rečima lansiranje je obavljeno na udaljenosti na 250 kilometara od linije fronta, što znači duboko u teritoriji pod kontrolom Ukrajine.

- Krstareća raketa je morala da preleti više od 250 km iznad ruske teritorije da bi pogodila desantni brod. Da bi ste to uradili, morali ste znati gde se nalaze radarski i protivvazdušni položaji. Ovo se ne radi tek tako... Generalno, to znači da Ukrajina ima krstareće rakete realnog dometa većim od 400 km. Sloboda kretanja Crnomorske flote je sada značajno ograničena - podelio je svoja razmišljanja general Biler, a preneo nemački "Bild".

Američka medijska kuća CNN saopštila je pozivajući se na više zapadnih, naravno neimenovanih zvaničnika da je Velika Britanija isporučila nekoliko krstarećih raketa "storm šedou" koje bi trebalo da budu iskorištene za napad na koncentraciju ruske vojske u toku predstojeće i dugonajavljivane ofanzive Kijeva.

Već se spekuliše na društvenim mrežama, da će glavna meta krstarećih raketa "storm šedou" biti ruska vojska na Krimu i vojne instalacije.

"Storm šedou" je krstareća raketa velikog dometa koja do cilja leti na veoma malim visinama. Projektil je napravljen za upotrebu u svim vremenskim uslovima i sa različitih vazduhoplovnih platformi za lansiranje.

Prilikom projektovanja rakete pazilo se da ona ima što manji radarski odraz, kao i da usisnik vazduha za miktroturbo mlazni motor je tako napravljen da sprečava dopiranje radarskih snopova do lopatica kompresora motora.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija