• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.12.2023

10:10

Počelo je, biće krvi do kolena! Bajden naredio vojsci: Krenite u napad!

EPA

Vesti

Počelo je, biće krvi do kolena! Bajden naredio vojsci: Krenite u napad!

Podeli vest

Američki predsednik Džozef Bajden naredio je napad na milicije u Iraku koje podržava Iran, posle ranjavanja američkih vojnika u napadu drona na severu Iraka.

Portparolka američkog Nacionalnog bezbednosnog saveta Ejdrijen Votson izjavila je da jedan od vojnika zadobio teške povrede u napadu koji se dogodio u ponedeljak.

AP agencija navodi da su proiranska grupa Kataib Hezbolah i njihove podružnice preuzele odgovornost za napad dronom.

Bajden, koji provodi božićne praznike u predsedničkom kampu Kamp Dejvid u Merlinendu, naredio je liderima Pentagona da pripreme opcije kao odgovor na napad na bazu koje koriste američke trupe u Erbilu.

Za svega nekoliko časova Bajden je okupio nacionalni bezbednosni tim, koji je ga je obavestio o opcijama, a predsednik SAD je odlučio da budu napadnute tri lokacije koje koriste Kataib Hezbolah i podružnice, rekla je Votson.

- Predsednik nema veći prioritet nego da zaštiti američke vojnike koji su napadnuti. SAD će delovati na vreme i na način za koji bude doneta odluka ako napadi budu nastavljeni - poručila je Votson.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija