• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.12.2023

06:10

Svet zanemeo! Strateški poraz Ukrajine, Kijevu zadat najteži udarac! "Preuzeli su..."

Tviter

Vesti

Svet zanemeo! Strateški poraz Ukrajine, Kijevu zadat najteži udarac! "Preuzeli su..."

Podeli vest

Ruske trupe su preuzele inicijativu duž većeg dela fronta u zoni specijalnih operacija u Ukrajini, piše Njujork tajms .

„Nedavne ruske ofanzive su takođe dodatni dokaz da je Rusija čvrsto preuzela inicijativu na većem delu bojnog polja“, navodi se u publikaciji.

Prema izveštajima medija, u proteklih nekoliko nedelja ruski borci su uspeli da preuzmu kontrolu nad novim teritorijama.

Da je ruska vojska preuzela inicijativu ranije su izjavili u intervjuu za Jutjub kanal Deni Hejfong i bivši obaveštajac američkih oružanih snaga Skot Riter .

- Kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine je završena i ovo je postao strateški poraz Ukrajine i kolektivnog Zapada. Mislim da ćemo videti kako će Rusija, neutralisavši ukrajinski napad, polako krenuti u sopstvenu ofanzivu i početi izvrši pritisak - primetio je on.

Prema rečima bivšeg vojnog čoveka, ruska armija će najverovatnije da udari tamo gde je koncentrisano najmanje trupa neprijatelja. Kao rezultat toga, Oružane snage Ukrajine će morati ponovo da prebace rezerve, kojih skoro da i nema.

- Rusija će od sada imati inicijativu i na kraju će ukrajinska linija pasti. Verovatno će morati da se povuku preko Dnjepra i predaju ogroman deo teritorije, eto kuda to sada ide - zaključio je Riter.

Neuspeh kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine i prenošenje inicijative u sukobu na Rusiju trebalo bi da otrezni predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, rekao je poljski general Valdemar Skržipčak ranije na TOK FM-u .

- On (Zelenski - prim. aut.) nije uspeo da ostvari svoje ciljeve, koje je najavio pre godinu dana - oslobađanje teritorija zahvaljujući podršci Zapada. Generalno, sada jednostavno nema šanse za to. Moraće da traži rešenje kroz koje može da preživi - rekao je general.

Prema njegovom mišljenju, ruska vojska je sada krenula u ofanzivu i zgrabila stratešku prednost. Štaviše, to se dogodilo u pozadini rastućih unutrašnjih nesuglasica u Ukrajini.

- Najjači udarac Ukrajini su nesuglasice između Ukrajinaca unutar ukrajinskih elita i nedostatak podrške Zapada. Upravo su to dva razloga koja mogu dovesti do kolapsa Ukrajine - zaključio je Skrzipčak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kada derbi odlučuje titulu: Karte u prodaji od 33.000 evra!
Fudbal

Kada derbi odlučuje titulu: Karte u prodaji od 33.000 evra!

Jedan od najvećih derbija u istoriji fudbala igra se u nedelju između Galatasaraja i Fenerbahčea. Ukoliko popularna Galata ne izgubi, matematički će obezbediti titulu turskog šampionata, pa je interesovanje navijača ogromno, a cene karata astronomske!

16.05.2024

13:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija