• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.12.2023

20:22

Zastrušujući podaci sa fronta, Ukrajina više nema čime da se brani?! Rusi uništili komandu, obaraju...

Tanjug/AP

Vesti

Zastrušujući podaci sa fronta, Ukrajina više nema čime da se brani?! Rusi uništili komandu, obaraju...

Podeli vest

Ruske snage uništile su utvrđeni komandni položaj ukrajinske protivvazduhoplovne odbrane "Istok" u Dnjepru, gradu u centralnoj Ukrajini, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo je napomenulo da su naneti kombinovani udari operativno-taktičke i vojne avijacije, bespilotnih letelica, raketnih snaga i artiljerije.

Dodaje se da su ruski PVO sistemi u protekla 24 sata oborili dve ukrajinske rakete S-200, granatu HIMARS MLRS i osam bespilotnih letelica.

U saopštenju se dodaje da su pogođena i skladišta goriva u oblastima Mirgoroda, Poltavskoj oblasti i gradu Hmeljnicki, kao i skladište municije u Mikolajevskoj oblasti.

- Snage ruske grupe "Jug" su u donjeckom pravcu uz podršku artiljerije uništile ljudstvo i tehniku ukrajinskih snaga u DNR. Gubici ukrajinskih snaga su do 300 vojnika, borbeno vozilo pešadije, dva automobila, haubica D-20, haubica D-30 i samohodno artiljerijsko oruđe "gvozdika" - dodali su u Ministarstvu.

Napominje se da su ukrajinske snage u hersonskom pravcu u protekla 24 časa izgubile do 65 vojnika, dva automobila, tri artiljerijska oruđa "gvozdika", kao i stanicu za radioelektronsko ratovanje "bukovel AD".

- U zaporoškom pravcu ruske snage odbile su napad jurišne ukrajinske grupe kod Verbovog. U napadu je poginulo ili ranjeno do 20 ukrajinskih vojnika, a uništena su dva automobila. U Harkovskoj oblasti uništeno je skladište municije ukrajinske vojske, a opšti gubici u kupjanskom pravcu iznose do 95 vojnika. Takođe su uništeni oklopno vozilo, dva automobila i haubica D-30 - navodi se.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija