• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.12.2023

16:00

Haos u Kijevu! Udarna odluka Zelenskog razbesnela narod! Otkriveno šta namerava da uradi šefu vojske, ako ne prihvati...

Tanjug

Vesti

Haos u Kijevu! Udarna odluka Zelenskog razbesnela narod! Otkriveno šta namerava da uradi šefu vojske, ako ne prihvati...

Podeli vest

Volodimir Zelenski želi da se održe izbori u Ukrajini, ali oni neće biti raspisani dok se ne dobiju garancije za neučestvovanje glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog, prenosi izdanje Strana.ua, pozivajući se na izvor u ukrajinskim političkim krugovima.

Prema izvoru, Zelenski je želeo da održi izbore.

- Ali pojavio se jedan problem - Zalužni. Dok se ne reši, izbori neće biti raspisani - rekao je izvor za publikaciju.

Prema njegovim rečima, kancelarija Zelenskog želi da postigne garancije da Zalužni neće predložiti svoju kandidaturu na mogućim izborima.

- Ako takve garancije ne budu date, onda će (kancelarija Zelenskog - prim. aut.) pokušati da razreši vrhovnog komandanta. I to ne samo tako, već uz maksimalnu diskreditaciju - naglasio je izvor.

On je, međutim, istakao da su to za sada samo planovi, a na njihovu realizaciju može uticati i pozicija zapadnih zemalja.

Prošlog četvrtka je izdanje Strana.ua objavilo da su sve parlamentarne frakcije Vrhovne rade Ukrajine potpisale deklaraciju kojom se isključuje održavanje bilo kakvih izbora u zemlji pre šest meseci nakon završetka vanrednog stanja.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev rekao je u četvrtak da je odlaganje predsedničkih izbora u Ukrajini verovatno zbog činjenice da bi mogli da izađu na videlo novi slučajevi nečuvene krađe, a Zelenski želi da upravlja svim „novcem“ pojedinačno.

Ranije su brojni ukrajinski i zapadni mediji pisali o mogućem sukobu Zelenskog i Zalužnog.

Novinari Vašington posta su primetili da bi Zalužni, koji je popularan među svojim sugrađanima, mogao da predstavlja pretnju za Zelenskog ako odluči da započne političku karijeru. Novinari su nedavnu izjavu Zalužnog o zastoju na frontu i nemogućnosti „dubokog i lepog proboja“ ukrajinskih trupa, koju je Zelenski pokušao da odbaci, rekavši da je vojska umorna, smatrali jednim od indirektnih znakova sukoba između njih dvojice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zvanično je! Evo ko menja Alegrija na klupi Juventusa
Fudbal

Zvanično je! Evo ko menja Alegrija na klupi Juventusa

Fudbalski klub Juventus i italijanski strateg Masimilijano Alegri (56) rastali su se dan nakon osvajanja Kupa Italije, a u preostale dve utakmice do kraja sezone trener srpskom reprezentativcu Dušanu Vlahoviću i ekipi, biće Paolo Montero (52).

19.05.2024

11:22

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12