• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/TV Carigrad

02.11.2023

13:11

Rusija sprema superudar kakav svet nije video! "Noćas su dva kamiona stigla u Ukrajinu, ali radost će biti kratkog veka!"

Pixabay

Vesti

Rusija sprema superudar kakav svet nije video! "Noćas su dva kamiona stigla u Ukrajinu, ali radost će biti kratkog veka!"

Podeli vest

Ukrajina je dobila toliko željene američke borbene avione F-16, ali radost će biti kratkog veka, prenosi Telegram kanal Ribar, poznat po objavi informacija sa ukrajinskog ratišta.

Noćas su dva kamiona stigla iz Poljske u Ukrajinu. Kamioni sadrže dva lovca F-16. Rastavljeni su. Oružane snage Ukrajine imaju ukupno pet takvih aviona, prenosi "Ribar". Objavu prenosimo u celosti: 

"Međutim, evo šta se pojavljuje. Sama činjenica isporuke lovaca F-16 u Ukrajinu ne izaziva nikakvo zaprepašćenje - o isporukama se priča dugo, očekivali su se u Ukrajini i sada su stigli. Ovde je nešto drugo zanimljivije.

Njihova pojava sada indirektno ukazuje na sve veće probleme ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva u obezbeđivanju vazdušnog prostora. Neprijateljske avijacije je sve manje i ne mogu da je popune. Da Oružane snage Ukrajine ne bi ostale potpuno bez aviona počele su isporuke F-16.

Suština je da će nakon sklapanja F-16 poleteti i, najverovatnije, "loviti"“ naše MiG-31 i A-50. Da li će ovo u velikoj meri pomoći Ukrajini? Ne baš, da budem iskren.

Foto: EPA

 

 

Koliko će trajati F-16?

Američki lovci F-16, bez obzira na to koliko su unapređeni, i dalje su tehnologija. Obična tehnika koja nije nimalo neranjiva.

A sada neke brojke ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua:

Tokom prošlog meseca uništeno je više od 1.400 neprijateljskih oružja za vazdušni napad, uključujući 37 aviona i 6 taktičkih projektila ATACMS koje su proizvele Sjedinjene Države.

'Želeo bih da napomenem da je tih 37 aviona bezmalo duplo više od broja F-16 koji će biti isporučeni Ukrajini. Ovo znači da će našim PVO sistemima za uništavanje svih tih F-16 biti potrebno samo 20 dana rada', istakao je Šojgu.

Kakav će biti odgovor Rusije

Skoro je okršaj sa američkim lovcima F-16. Rusija sprema superudar', ovako iznose informacije strani mediji kada se raspravlja o snabdevanju Ukrajine američkim lovcima.

Pišu da Rusija stvara eskadrilu asova kako bi mogla da nanese superudare. Otkriva se čak i ime o– "Oluja”. Ova elitna avijaciona jedinica pripadaće Vazdušno-kosmičkim snagama Rusije", piše Ribar.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Đorđe Stanković krši zakon! Jovanov: Lik koji je krao toalet papir vrši brutalan pritisak na sudije kako bi isposlovao odluku u korist svoje izborne liste!
Izbori 2024

Đorđe Stanković krši zakon! Jovanov: Lik koji je krao toalet papir vrši brutalan pritisak na sudije kako bi isposlovao odluku u korist svoje izborne liste!

Član Predsedništva Srpske napredne stranke i narodni poslanik Milenko Jovanov oglasio se povodom vesti da je lider "Guz koalicije" i kradljivac toalet papira iz Skupštine Srbije, Đorše Stanković, po instrukcijama iz jedne Zapadne ambasade žestoko zapretio sudijama Višeg suda u Nišu da prekroje izbornu volju građana i obore izborne rezultate u tom gradu na jugu Srbije!

12.06.2024

14:42

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Ovo se ne viđa često! Turci bodre Dušana Silnog! (VIDEO)
EURO 2024

Ovo se ne viđa često! Turci bodre Dušana Silnog! (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije održaće danas prvi trening u Augzburgu pred start Evropskog prvenstva. Veliki broj navijača dočekao je “orlove”, a interesantno je da je manja grupa navijača turskog Fenerbahčea doputovala u trening centar srpskog tima, kako bi pružili podršku Dušanu Tadiću!

12.06.2024

17:52

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Ko "deli sreću" odžačarima?
Pitam se, pitam

Ko "deli sreću" odžačarima?

Kragujevačkog odžačara koji decenijama “deli sreću” onima koji veruju da će im dan biti bolji kad ga sretnu, spazili smo na zanimljivom mestu, odakle neki odlaze veseli a drugi zabrinuti...

12.06.2024

19:25