• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

31.10.2023

12:58

Svetski skandal! Rusi otkrili vezu Amerike i Hamasa! Poznato i preko koje zemlje vrše kontakt!

Shutterstock, Reuters

Vesti

Svetski skandal! Rusi otkrili vezu Amerike i Hamasa! Poznato i preko koje zemlje vrše kontakt!

Podeli vest

SAD preko Katara u kontaktu je sa rukovodstvom palestinskog radikalnog pokreta Hamas, saopšteno je Sputnjiku neimenovani izvor u MIP Rusije.

- SAD su u kontaktu sa Hamasom. To rade preko Katara - saopštio je izvor.

On nije izneo druge detalje.

Katar je ključni finansijer palestinske militantne organizacije Hamas. Prema otvorenim izvorima, Hamasu je do sada prebacio više od 1,8 milijardi dolara. Godine 2012. Katar je bio domaćin rukovodstvu Hamasa kada se tadašnji šef Hamasa Kaled Mešal preselio iz Sirije u ovu zemlju.

Sadašnji šef Hamasa Ismail Hanije boravi u Dohi od 2016. 

Podsetimo, koordinator za strateške komunikacije Bele kuće Džon Kirbi rekao je da se Vašington protivi prekidu vatre u Pojasu Gaze jer bi to „bilo od koristi Hamasu“.

Sa svoje strane, šef spoljnopolitičkog odeljenja palestinskog pokreta Musa Abu Marzuk rekao je da su Sjedinjene Države preuzele komandu u borbama u enklavi nakon „sloma izraelske vojske u sukobu sa brigadom Iz el din el Kasam.”
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Putin stvara čudovište koje će progutati Ameriku! Jezivo predviđanje Lukašenka zatreslo svet! "Ako sklope savez..."
NOĆMA MORA VAŠINGTONA

Putin stvara čudovište koje će progutati Ameriku! Jezivo predviđanje Lukašenka zatreslo svet! "Ako sklope savez..."

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da je moguće stvoriti takvo „čudovište“ za SAD, da će je naterati da zaćute. Ako je neko pomislio, da je reč o nekoj čudotvornoj raketi ili čak svemirskom laseru, onda oružje još nema veze sa tim. Mada, ako pogledate spolja, ruski nuklearni arsenal i dalje izaziva strah u celom svetu.

31.10.2023

12:40

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12