• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.10.2023

13:31

Ruska PVO nema konkurenciju! Oboreno osam projektila "storm šedou", dva HIMARS-a i 39 dronova

Reuters

Vesti

Ruska PVO nema konkurenciju! Oboreno osam projektila "storm šedou", dva HIMARS-a i 39 dronova

Podeli vest

Ruska vojska oborila je osam projektila "storm šedou", koje su ukrajinske trupe lansirale na Krim, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako se dodaje, u protekla 24 sata ruska PVO oborila je i 39 ukrajinskih dronova i dve rakete HIMARS. 

- Danas oko 13.00 časova po moskovskom vremenu, zaustavljen je pokušaj napada kijevskog režima sa osam krstarećih raketa 'storm šedou' na ciljeve na poluostrvu Krim. Ruski PVO sistemi oborili su i dve HIMARS rakete i 39 bespilotnih letelica - navodi se u saopštenju.

Portparol grupe "Jug" Vadim Astafjev saopštio je da je ruska vojska odbila napad jurišnih grupa Oružanih snaga Ukrajine u donjeckom pravcu i da je neprijatelj izgubio oko 110 ljudi.

- U Donjeckom pravcu jedinice grupe 'Jug', uz podršku avijacije i artiljerije, odbile su napad jurišnih grupa 77. aeromobilne brigade Oružanih snaga Ukrajine. Gađani su položaji neprijatelja u području Jakovljevke, Kleščejevke i Kurdjumovke. Neprijatelj je izgubio oko 110 vojnika - naveo je Astafjev, dodavši da su ruske trupe uništile i dva borbena oklopna vozila, haubicu D-30 kalibra 122 mm, haubicu M777 kalibra 155 mm i minobacače kalibra 82 i 120 milimetara.

Šef zaporoškog pokreta "Zajedno sa Rusijom" Vladimir Rogov izjavio je da se grupa ukrajinskih vojnika predala na liniji fronta u Zaporožju.

Foto: Priontskrion

Vladimir Rogov

- Na lokaciji Vremevski, u oblasti Urožajni, predala se grupa ukrajinskih militanata. To je postalo uobičajeno, jer ljudi ne žele da ginu za krvavi režim Zelenskog - kazao je Rogov za "RIA Novosti".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija