• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

20.10.2023

14:45

Izrael otkrio karte, pravi pakao tek počinje i ovako će izgledati! Rat će imati 3 faze - prva je brutalna, ali ono što sledi ledi krv!

Reuters

Vesti

Izrael otkrio karte, pravi pakao tek počinje i ovako će izgledati! Rat će imati 3 faze - prva je brutalna, ali ono što sledi ledi krv!

Podeli vest

Izraelski ministar odbrane Joav Galant izjavio je danas da će rat Izraela protiv Hamasa biti podeljen u tri faze, a da su ciljevi eliminacija te terorističke grupe uništavanjem njenih vojnih i infrastrukturnih kapaciteta, kao i potpuno uklanjanje svake odgovornosti koju Izrael ima nad Gazom stvaranjem novog "bezbednosnog režima" u Pojasu.

Galant je, na sastanku Odbora Kneseta za spoljne poslove i odbranu, rekao da je svrha prve faze ubistvo operativaca Hamasa i uništenje infrastrukture da bi se uništila ta palestinska teroristička grupa, javili su lokalni mediji.

- Mi smo u prvoj fazi, u kojoj se odvija vojna kampanja sa (vazdušnim udarima), a kasnije sa (kopnenim) manevrom u cilju uništavanja operativaca i oštećenja infrastrukture kako bi se porazio i uništio Hamasnaveo je Galant.

On je rekao da će nakon toga borbe biti manje intenzivne, ističući da bi poslednja faza sukoba uključivala "stvaranje novog bezbednosnog režima u Pojasu Gaze, uklanjanje odgovornosti Izraela za život u Pojasu i stvaranje nove bezbednosne realnosti za građane Izraela", objavila je Al Džazira.

Galant je u četvrtak rekao izraelskim trupama okupljenim u blizini granice Gaze da će uskoro videti opkoljenu enklavu "iznutra".


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31