• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.10.2023

11:39

Svet na nogama! Napadnute američke vojne baze, Bliski istok na ivici sveopšteg rata!

Shutterstock

Vesti

Svet na nogama! Napadnute američke vojne baze, Bliski istok na ivici sveopšteg rata!

Podeli vest

Dve američke vojne baze u Siriji su napadnute, jedna raketom a druga dronom, tvrdi libanska TV El Majadin povezana s Iranom.

Sjedinjene Države se za sada nisu oglasile o navodnim napadima niti postoji službena potvrda da su se dogodili.

El Majadin izveštava o raketnom napadu na bazu Konoko u ruralnom delu severne regije Deir al-Zor.

Došlo je i do napada dronom na bazu Al-Tanf blizu sirijskih granica s Irakom i Jordanom, navodi se.

Ova vest dolazi nakon što je malo poznata grupa pod nazivom Taškil al-Variten, ili "Naslednik", juče preuzela odgovornost za napad dronom na američku vazdušnu bazu al-Harir u severnom Iraku.

Bio je to jedan od dva napada bespilotnim letelicama u sredu. Drugi napad bio je usmeren na vazdušnu bazu al-Asad, rekao je američki zvaničnik. U ovom napadu dron je presretnut, ali je ipak uspeo da eksplodira, uzrokujući lakše povrede američkog vojnog osoblja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja!
Live TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja!

Nakon jučerašnje pucnjave u kojoj je teško ranjen premijer Slovačke, napadač je uhapšen, a policija ga je optužila za pokušaj ubistva. Premijer se nalazi u bolnici u teškom zdravstvenom stanju. O ovoj, ali i o drugim važnim temama govorili su gosti emisije "Rat uživo", novinar Žarko Rakić i Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodina. Uživo u program uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost.

16.05.2024

19:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija