• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.10.2023

17:47

(UZNEMIRUJUĆE) Masakr na motorima! Hamas zgrozio svet, bez trunke milosti napravili strašan pokolj!

Printscreen

Vesti

(UZNEMIRUJUĆE) Masakr na motorima! Hamas zgrozio svet, bez trunke milosti napravili strašan pokolj!

Podeli vest

Iz Izraela ne prestaju da stižu jezivi snimci pokolja koji su počinili teroristi Hamasa od početka napada u subotu.

Mesto Be'eri prvo se našlo na meti Hamasa na Izrael. Reč je o kibucu udaljenom oko pet kilometara od Gaze.

U tom mestu kasnije će biti pronađeno preko sto tela ljudi koje su pobili teroristi.

Reč je o mestu u kojem živi oko 1000 ljudi. Teško naoružani militanti na motorima upali su oko sedam sati ujutro, samo pola sata nakon što su razvalili i prešli granicu koja deli Gazu od Izraela.

Usledio je masakr. Na snimcima koji su se sad pojavili vide se militanti kako izvlače tri tela iz automobila na koje su čas pre pucali. Potom kradu auto i voze prema severu.

Drugi video pokazuje naoružane militante kako vode taoce. Kasnije su snimljena četiri tela talaca sa snimka. Prestravljeni stanovnici rekli su izraelskoj televizijskoj stanici Čenel 12 da su napadači išli od vrata do vrata, pokušavajući da provale u njihove domove.

Od najmanje 107 tela otkrivenih nakon toga, većina su bili lokalni stanovnici kibuca, iako su neki pripadali izraelskim snagama sigurnosti, rekao je portparol potrage i spasavanja za CNN. IDF je u ponedeljak priznao da je Be'eri "jako teško pogođen".

- Mislili smo da će nam trebati više soba (za smeštaj evakuisanih osoba). Nisu nam trebale sve sobe - rekao je portparol IDF-a potpukovnik Ričard Heht.

Napad na Be'eri dogodio se otprilike u isto vreme kad su Hamasovi militanti napali muzički festival, poznat kao Nova, samo pet kilometara južno, pucajući na publiku iz neposredne blizine i pljačkajući njihovu imovinu.

Kibuc Kfar Aza u južnom Izraelu je u prvih nekoliko dana rata bio mesto velikog masakra. U napadu Hamasa preko vikenda tamo su ubijeni žene, deca, bebe i starije osobe. Mnogi od njih su obezglavljeni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Apsolutna neistina da 'već 10 dana nema nijednog zapisnika iz Niša na sajtu RIK' - Oglasio se GIK posle skandaloznih optužbi!
Izbori 2024

Apsolutna neistina da 'već 10 dana nema nijednog zapisnika iz Niša na sajtu RIK' - Oglasio se GIK posle skandaloznih optužbi!

Povodom skandaloznih tvrdnji iznetih od strane pravnice Sofije Mandić u emisiji „Iza vesti“ na N1 televiziji u sredu, 12. juna 2024. godine, da javnosti nisu dostupni zapisnici biračkih odbora o sprovođenju glasanja na lokalnim izborima u Nišu, održanim 2. juna 2024. godine, GIK je dužan da ovim putem reaguje i ovakve neistine najoštrije demantuje.

13.06.2024

11:14

Vesti

Spasovdanska litija stigla do Hrama Svetog Save (FOTO)
Politika

Spasovdanska litija stigla do Hrama Svetog Save (FOTO)

Svečana Spasovdanska litija sa kivotom sa svetim moštima Prepodobnog Justina Ćelijskog i čudotvornom ikonom Presvete Bogorodice Znamenje, koju predvodi patrijarh srpski Porfirije u pratnji arhijereja, stigla je ispred Hrama Svetog Save, gde se očekuje da će se obratiti poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC).

13.06.2024

20:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Ubi bože! Voćari pod Jelicom se hvataju za glavu!
Srbija

Ubi bože! Voćari pod Jelicom se hvataju za glavu!

Dan posle razarajućeg nevremena koje je pogodilo čačanska sela podno planine Jelice, zabrinuti voćari kupe plodove sa zemlje i sabiraju štetu. Velika oštećenja pretrpela je kajsija, koja za samo nekoliko dana pristiže na berbu.

13.06.2024

18:12