• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

10.10.2023

09:39

Otkriveno! U 72 sata sprema se velika kopnena ofanziva Izraela u Gazi - ovakva nije viđena 10 godina, SAD premeštaju nosače

Shutterstock/EPA/EFE/Terje Pedersen

Vesti

Otkriveno! U 72 sata sprema se velika kopnena ofanziva Izraela u Gazi - ovakva nije viđena 10 godina, SAD premeštaju nosače

Podeli vest

Izraelci se pripremaju za veliku kopnenu ofanzivu u Gazi, što nisu radili bar 10 godina, izjavio je ekskluzivno za Tanjug novinar agencija AP Džon Gambrel. Gambrel se nalazi u Jerusalimu.

Na pitanje kakva je trenutna situacija u zoni dejstva i u Jerusalimu, gde se ovaj novinar trenutno nalazi, Gambrel je saopštio da helikopteri trenutno patroliraju iznad grada i da Izrael nagomilava trupe uz granicu.

Foto: EPA

Jerusalim

Gambrel je rekao da je Izrael do sada pokrenuo više napada iz vazduha, da je Hamas uzimao taoce i da preti da će ih ubiti u slučaju novih udara na Gazu, a da su telekomunikacione veze otežane.

Kako je naveo, u ovom trenutku vlasti Izraela su tražile da stanovništvo u blizini granice sa Gazom ostane kod kuća sa zalihama za 72 sata i vidne su pripreme za pokretanje ratnih operacija.

Gambrel je kazao da američke trupe nisu deo aktivnih borbi, ali da SAD premeštaju nosače aviona i druga sredstva, dok za sada nije poznato da li je bilo zahteva za pomoć od strane Izraela.

Foto: EPA/EFE/Terje Pedersen

SAD-ov nosač aviona

On je uporedio ovaj iznenadni udar Hamasa sa napadima Al Kaide na Njujork ili Japana na Perl Harbur i naveo da su obaveštajni propusti koji su se dogodili pitanje koje treba da analizira izraelska strana.

Gambrel smatra da je veliko iznenađenje što je u ovom napadu Hamas koristio različita sredstva, poput motocikala, građevinskih mašina i paraglajdera, i da je evidentno imao pomoć spolja, kao i da se postavlja pitanje šta to još palestinski militanti imaju na raspolaganju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!
Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!

Kandidat za gradonačelnika Beograda pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović priznao je da je napravio koaliciju sa listom "Biram borbu" koju čini šest stranaka iz nekadašnje "Srbije protiv nasilja" - Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Ekološki ustanak - Ćuta, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije - a čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid.

23.05.2024

08:41

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija