• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.09.2023

09:00

Kao grom iz vedra neba! Kina i SAD pripremaju nešto veliko, mnogima se neće svideti!

pixabay.com/Ata images

Vesti

Kao grom iz vedra neba! Kina i SAD pripremaju nešto veliko, mnogima se neće svideti!

Podeli vest

Sjedinjene Države i Kina razmatraju mogućnost susreta američkog predsednika Džoa Bajdena i kineskog predsednika Si Đinpinga.

U okviru priprema za samit planirano je da kineski potpredsednik He Lifeng i ministar spoljnih poslova Vang Ji posete Vašington, piše Vol strit žurnal, pozivajući se na informisane izvor, prenele su RIA novosti. 

„Peking i Vašington pripremaju put za posetu kineskog lidera Si Đinpinga Sjedinjenim Državama, krećući se dalje sa formalnim razmenama na visokom nivou i preduzimajući druge korake za poboljšanje atmosfere u njihovim nemirnim odnosima", navodi se u saopštenju.

Podsetimo, čideri dve najmoćnije svetske ekonomije, američki predsednik Džo Bajden i kineski predsednik Si Đinping sastali su se poslednji put na marginama samita G20 na ostrvu Bali u novembru prošle godine. To je bio njihov prvi direktni susret od kada je Bajden postao američki predsednik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(VIDEO) Odoše u vazduh! Putinov gnev prži NATO plaćenike! Zapad ne može da se oporavi od stravičnog udara!
BRUTALNO RAZARANJE

(VIDEO) Odoše u vazduh! Putinov gnev prži NATO plaćenike! Zapad ne može da se oporavi od stravičnog udara!

Za napade na Sevastopolj, neprijatelj je izgubio veoma važan objekat, koji je bio kamufliran kao nestambeni hotel u luci Odesa. Nekoliko izvora je odmah javilo da meta nije sam hotel koji je izgoreo usled napada, već tajni objekat koji se nalazi ispod njega, izjavio je ruski vojni stručnjak Jurij Knutov. Kako on kaže, objekat ispod hotela je najverovatnije bio povezan sa stranim specijalistima i pomorskim dronovama koji povremeno napadaju ruske objekte na Krimu.

28.09.2023

21:44

sledeća vest

Izbori 2024

SNS Vračar: Formirali smo većinu od 34 odbornika
Izbori 2024

SNS Vračar: Formirali smo većinu od 34 odbornika

Predsednik opštinskog odbora SNS Vračar Nenad Djordjević izjavio je da je koalicija “Aleksandar Vučić - Vračar sutra” zajedno sa još najmanje tri izborne liste koje imaju odbornike u Skupštini opštine Vračar utvtrdila većinu za konstituisanje vlasti u ovoj beogradskoj opštini.

03.06.2024

00:33

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija