• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.09.2023

18:29

(VIDEO) Novi snimci katastrofe u Marakešu:  Muškarac beži koliko ga noge nose dok se sve oko njega ruši!

Printscreen/Twitter

Vesti

(VIDEO) Novi snimci katastrofe u Marakešu: Muškarac beži koliko ga noge nose dok se sve oko njega ruši!

Podeli vest

Marokanska vlada saopštila je u subotu da preduzima mere za smanjenje obima štete, uključujući pojačavanje timova za pretragu i obezbeđivanje hrane i vode, šatora i ćebadi ljudima koji su ostali bez krova nad glavom.

U razornom zemljotresu u Maroku, prema najnovijim podacima, poginule su najmanje 2.122 osobe, dok je 2.412 povređena, objavila je marokanska državna televizija.

Nadzorna kamera snimila je neverovatno bekstvo čoveka pred ruševinama koje su padale svuda oko njega tokom zemljotresa koji je pogodio Maroko kasno uveče.

Na snimku iz Marakeša prvo se može videti kako je zgrada počela da se trese, zatim je čovek istrčao iza ugla i nastavio da se kreće uskom ulicom u pravcu kamere, dok su odmah iza njega pucali zidovi i otpadali komadi terasa i crepova.

 

 

Stravičan zemljotres magnitude 6,8 po Rihteru pogodio je Maroko u petak uveče. Prema procenama Svetske zdravstvene organizacije, katastrofa je pogodila više od 300.000 ljudi, 2012 osoba je poginulo a 2059 je povređeno, dok se za mnogima još traga. Radi se o najgorem zemljotresu u ovom regionu od 1960. godine.

Marokanska vlada objavila je u subotu da preduzima mere kako bi se smanjile razmere štete, uključujući pojačavanje spasilačkih timova, kao i obezbeđivanje hrane i vode, šatora i ćebadi ljudima koji su ostali bez krova nad glavom.

Kolika je materijalna šteta koju je za sobom ostavio razorni zemljotres u Marakešu, gradu pod zaštitom Uneska, ali i u planinskim selima koja su još bliža epicentru, tek treba da se utvrdi.

Kralj Mohamed VI proglasio je trodnevnu žalost počevši od danas.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija