• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/rt.com

05.09.2023

11:52

Masakr britanskog ponosa kod Rabotina! Pojavio se snimak, Rusi razneli "Čelendžer-2" i ušli u storiju?! (VIDEO)

Printskrin

Vesti

Masakr britanskog ponosa kod Rabotina! Pojavio se snimak, Rusi razneli "Čelendžer-2" i ušli u storiju?! (VIDEO)

Podeli vest

Prvi britanski tenk Čelendžer-2 navodno je uništen kod Rabotina.

Vozilo je pripadalo rezervnoj 82. specijalizovanoj brigadi Oružanih snaga Ukrajine i uništeno je artiljerijskijskom vatrom, javljaju mediji, iako još nema zvanične potvrde ove informacije.

Ako se potvrdi autentičnost snimka, to će biti prvi put da je jedan od ovih britanskih tenkova izgubljen u neprijateljskoj vatri.

Video je snimljem iz automobila koji prolazi pored olupine uništenog tenka u oblaku crnog dima. Odaje ga karakteristična kupola da sistemom za termalnu optiku.

Na snimku se čuje kako putnici u automobilu psuju sa ukrajinskim akcentom. Još jedan uništeni tenk, za koji se čini da je T-64 sovjetske proizvodnje, takođe se može videti malo dalje na putu.

Izvori na društvenim mrežama koji dele video tvrde da je snimljen u blizini sela Rabotino u Zaporoškoj oblasti. U okolini ovog naselja poslednjih nedelja vođene su intenzivne borbe. Jedna od ukrajinskih jedinica uključenih u operacije je elitna 82. vazdušno-jurišna brigada, koja je bila naoružana sa četiri tenka Čelendžer-2 koje im je poslala Velika Britanija. Pretpostavlja se da je vozilo na snimku jedan od tih tenkova.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija