• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.09.2023

06:15

Crveni alarm u Britaniji! Rusi uplovili u Lamanš: Englezi na nogama, Posejdon i Portland za petama razaraču "Maršal Ustinov"

youtube.com/printscreen

Vesti

Crveni alarm u Britaniji! Rusi uplovili u Lamanš: Englezi na nogama, Posejdon i Portland za petama razaraču "Maršal Ustinov"

Podeli vest

Kraljevska mornarica i Kraljevsko vazduhoplovstvo otkrile su da su snage Vladimira Putina ušle u britanske vode nakon što su pratile ruske brodove u blizini Velike Britanije.

U najnovijem ažuriranju praćenja, oružane snage su saopštile da su njihovi ratni brodovi i patrolni avioni pratili niz ruskih ratnih brodova dok su putovali blizu Velike Britanije, kroz Lamanš, Severno more i Severni Atlantik.

Avioni HMS Tine, HMS Portland i P8 Poseidon iz RAF Lossiemouth izveli su operaciju praćenja kretanja ruske mornarice u vodama u blizini Velike Britanije.

HMS Portland i Posejdoni sa sedištem u Plimutu radili su zajedno na nadgledanju ruskih brodova, uključujući korvete Boikij i Grad, krstaricu Maršal Ustinov, razarač klase Udaloj Severomorsk i druge.

Portparol mornarice je rekao da su mnoga ruska plovila povezana sa Danom ruske mornarice, koji je održan u Sankt Peterburgu 30. jula.

Portparol je dodao: „Sa svojim kolektivnim nizom moćnih senzora za lociranje i praćenje, britanska fregata za lov na podmornice i pomorska patrolna letelica predstavljaju odličan dvojac za lociranje i praćenje operacija, omogućavajući stalni nadzor sa mora i vazduha.

"Kada otkrije brod ili podmornicu, avion može da saopšti poziciju, dozvoljavajući ratnom brodu da presretne i prati.“

Poručnik Sem Čarlston, jedan od oficira straže na mostu HMS Portland, rekao je: „Bilo je nagradno sprovoditi operacije u zaštiti voda i interesa Ujedinjenog Kraljevstva. Tim je vredno radio po lošem vremenu i teškim uslovima.

„Ovo mi je treći put da vodim ovu vrstu operacije i uživao sam u tome što sam video mogućnost pretraživanja širokog područja koju donosi P-8 i radeći sa posadom RAF-a.“

Komandant Ed Mos-Vord, komandant HMS Portlanda, rekao je: „Avioni P8 koji rade sa fregatom tipa 23 sa ukrcanim helikopterom Merlin pružaju Ujedinjenom Kraljevstvu vodeće u svetu sposobnosti za borbu protiv podmornica.“

HMS Tine sa sedištem u Portsmutu pratio je tri ruska broda u odvojenim zadacima, uključujući Merkur, korvetu klase Stereguščij i istraživački brod Akademik Nikolaj Strahov.

Izvršni službenik patrolnog broda na moru, poručnik Rajan Grig, rekao je: „Operacije koje je Tajn izvela u poslednjih nekoliko nedelja odraz su napornog rada i posvećenosti kompanije njenog broda tokom cele godine.

„Ona je ponovo pokazala svoju spremnost i fleksibilnost u dokazivanju sebe kao efikasnog sredstva koje pruža sigurnost i sigurnost u matičnim vodama Ujedinjenog Kraljevstva.“


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Najsnažniji bedem koji srpski narod ima jeste snaga našeg jedinstva! Petković o Vučićevoj borbi u Njujorku: Izazovi i pritisci se povećavaju iz dana u dan!
Politika

Najsnažniji bedem koji srpski narod ima jeste snaga našeg jedinstva! Petković o Vučićevoj borbi u Njujorku: Izazovi i pritisci se povećavaju iz dana u dan!

Pred Srbijom je jedan od najtežih političkih momenata u modernoj istoriji - 23. maja je sednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se u 16 časova glasati o sramnoj rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici. Zbog toga je, sada više nego ikada, važno da se zbiju redovi i da svi stanu uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića u teškoj borbi koju vodi za očuvanje nacionalnih interesa.

19.05.2024

21:15

TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)
Live TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)

Udarna tema u svim svetskim medijima jeste pad helikoptera iranskog predsednika. Pojavljuje se veliki broj dezinformacija. Predsednik nije bio sam. Postojala su još dva helikoptera sa ministrima. Da li je predsednik Irana još uvek živ ili nije? Gosti "Info večeri" bili su Dragan Vasiljković, iz fondacije Kapetan Dragan, kao i profesor dr Miloje Pršić, pukovnik u penziji.

19.05.2024

21:51

JOŠ TV VESTI

Hronika

Veštačenje ubica Danke Ilić pokazalo važnu činjenicu! Evo u kom stanju su bili kada su počinili monstruozan zločin!
Hronika

Veštačenje ubica Danke Ilić pokazalo važnu činjenicu! Evo u kom stanju su bili kada su počinili monstruozan zločin!

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić dvogodišnje devojčice iz Bora koja je nestala 26. marta u mestu Banjsko Polje, dok je bila pod nadzorom majke, Dejan Dragijević iz Zlota i Srđan Janković iz Luke, za koje je utvrđeno deset dana kasnije da su devojčicu udarili službenim kolima tamošnjeg vodovoda, a potom je udavili, bili su na psihijatrijskom veštačenju u bolnici u okviru Centralnog zatvora u Beogradu.

19.05.2024

20:53

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12