• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.08.2023

15:50

Ruska vojska prvi put presrela raketu koja je potopila ''Moskvu?'' PVO sistemi radili bez prestanka, hvale se velikim uspehom!

Printscreen/TV zvezda

Vesti

Ruska vojska prvi put presrela raketu koja je potopila ''Moskvu?'' PVO sistemi radili bez prestanka, hvale se velikim uspehom!

Podeli vest

Rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su PVO snage tokom proteklog dana prvi put presrele protivbrodsku raketu Neptun, kao i 27 bespilotnih letelica Oružanih snaga Ukrajine.

- Sistemi PVO presreli su i dve rakete ispaljene iz HIMARS-a i dve antiradarske rakete HARM - saopštilo je rusko ministarstvo, prenose Novosti.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije je takođe saopštilo da je u toku dana uništeno 27 ukrajinskih bespilotnih letelica, uključujući u oblastima naselja Šipilovka, Kremenaja, Sofijevka, Žitlovka, Zaliman, Kirilovka, Zajcevo, Mirne i Nesterjanka.

Prema tvrdnjama Kijeva, ukrajinske snage su upravo "Neptunom" potopile "Moskvu" u aprilu prošle godine. Po toj verziji, dve rakete R-360 "Neptun" su pogodile brod, što je izazvalo požar. 

Ovu tvrdnju je kasnije potvrdilo i Ministarstvo odbrane Sjedinjenih Država. Rusija je izvestila da je brod potonuo u olujnom moru nakon što je požar izazvao eksploziju municije.

R-360 "Neptun" je podzvučna protivbrodska krstareća raketa koju je razvio ukrajinski Konstruktorski biro "Luč". Ima domet od preko 200 kilometara, sposoban je da neutrališe ciljeve do 5.000 tona.

"Neptun" je zasnovan na sovjetskoj podzvučnoj protivbrodskoj raketi H-35, sa znatno poboljšanim dometom, opremom za ciljanje i elektronikom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija