• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.08.2023

22:47

Najmoćnija privreda Evrope posustaje kvartalima unazad, sve veće nezadovoljstvo Nemaca vladom Olafa Šolca!

AP/Pixabay/Fotomontaža

Vesti

Najmoćnija privreda Evrope posustaje kvartalima unazad, sve veće nezadovoljstvo Nemaca vladom Olafa Šolca!

Podeli vest

Skoro tri četvrtine Nemaca nezadovoljno je radom vladajuće koalicije koju predvode Socijaldemokratska partija i kancelar Olaf Šolc, prema anketi čije je rezultate objavila novinska agencija DPA.

Samo 23 odsto zadovoljno je radom tzv. ''semaforske koalcije'' SDP, Zelenih i liberalne FDP, pokazali su rezultati ankete instituta JuGov.

Više od dve trećine od skoro 1.300 ispitanika navelo je da ne veruje da Šolc može da reši najhitnije probleme zemlje, uključujući slab ekonomski rast, visoku inflaciju i smanjenje poslovnog poverenja, a osim toga, 18 procenata njih očekuje da će tenutna vladajuća koalicija moći da ponovo pobedi na izborima 2025.

Kao što je bio slučaj pre jednog veka, ekonomske poteškoće koje su usledile pokazuju se kao plodno tlo za populizam, pa je tako podrška nemačkom krajnje desničarskom AfD-u porasla na rekordno visok nivo poslednjih meseci, proguravši je dalje ka većoj popularnosti od Šolcovih socijaldemokrata levog centra, ocenjuje Blumbert.

Američka agencija navodi da je nemačka privreda, dugotrajni pokretač rasta Evrope, opadala nekoliko kvartala za redom, a poverenje u poslovne prilike je ponovo opalo u avgustu iako je ekonomija uspela da izađe iz recesije u drugom kvartalu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija