• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/medji

06.08.2023

21:26

Brutalno! Snimak uništenja kolone VSU kod Orehova! Peskov: Nema dogovora, Rusija hoće potpunu pobedu (FOTO/VIDEO)

Tanjug/AP

Vesti

Brutalno! Snimak uništenja kolone VSU kod Orehova! Peskov: Nema dogovora, Rusija hoće potpunu pobedu (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 529. dan.

Snimak uništenja nastupajuće
kolone VSU kod Orehova (VIDEO)

 

 

Oružane snage Ukrajaine su uputile još jednu oklopnu grupu BMP uz podršku tenkova u napad na rusku liniju odbrane Rabotino-Verbovje.Oklopna vozila su na vreme identifikovana i uništena od strane ruskih vojnika.

Hit! Zelenski mora da pokosi front, Kijevu smetaju trava i žbunje?! CIA analitičar šokiran objavom britanskog ministarstva!

Kasetnom municijom po stambenom bloku u Donjecku

Ukrajinske snage gađale su Kujbiševski okrug Donjecka artiljerijom „natovskog" kalibra 155 mm sa kasetnom bojevom glavom, napisao je na svom Telegramu v. d. šefa DNR Denis Pušilin.
On je dodao da je pet osoba ranjeno u današnjem granatiranju Donjecka i Staromihajlovke. Takođe je naveo da je oštećeno osam stambenih zgrada i četiri infrastrukturna objekta u Donjecku i Gorlovki.

Zelenski: Budući vazdušni štit Ukrajine
će postati baza vazdušnog štita u Evropi

Ukrajina će definitivno stvoriti pouzdan vazdušni štit nad čitavom svojom teritorijom, koji može postati osnova vazdušnog štita za Evropu, izjavio je danas ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski.
-Stalno ubeđujemo partnere da je tempo isporuke onoga što smo dogovorili ključni faktor, rekao je on tokom obraćanja povodom Dana vazduhoplovstva, saopštila je pres služba predsednika.

Podvala sa Zapada, Rusiji nude korejsku formulu za Ukrajinu! Odgovor Moskve je pokupite svoje oružje i odlazite!

Peskov: Nema osnova za dogovor, Rusija
hoće potpunu kontrolu nad svojim teritorijama

Foto: Reuters/Pixabay/Fotomontaža

 

Trenutno nema osnova za dogovor i Specijalnu vojnu operaciju ćemo nastaviti, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
"Njujork tajms" u tekstu pod nazivom "Putinov večni rat" navodi da predsednik Rusije Vladimir Putin ima dovoljno novca da sukob u Ukrajini vodi još najmanje 18 meseci do dve godine. Američki sajt se za ove tvrdnje poziva na tri zapadna ambasadora iz Moskve.
Peskov pak, na pitanje "Njujork tajmsa" o tome da li Rusija želi više ukrajinske teritorije, osim četiri pokrajine koje su joj pripojene referendumom odgovara - ne.
- Mi samo želimo da kontrolišemo svu zemlju koju smo do sada upisali u Ustav kao našu, odgovorio je Peskov.
Od 23. do 27. u četiri nekadašnje ukrajinske oblasti: Donjeckoj, Luganskoj, Zaporoškoj i Hersonskoj, sproveden je referendum na kom su građani u velikom broju podržali priključenje Ruskoj Federaciji.

Gore oklopnjaci - Ruski specijalci odbili juriš VSU

 

 

Specijalne snage su uništile neprijateljska oklopna vozila koja su napredovala na Zaporoškom frontu.Na snimku vojni specijalci „Osman" demonstriraju u šta se pretvorio sledeći pokušaj protivofanzive neprijatelja. 

Zaporoška deca izbegla ukrajinske rakete

 

 

Autobus sa decom iz Zaporoške oblasti nalazio se u zoni granatiranja ukrajinskih militanata na putu za Krim u blizini mosta u Hersonskoj oblasti, nije bilo žrtava, rekao je za RIA Novosti predstavnik administracije Zaporoške oblasti.
Čongarski most na granici Krima sa Hersonskom oblašću oštećen je raketnim udarom ukrajinskih trupa, njegova obnova je već počela, rekao je ranije šef Krima Sergej Aksjonov.
-Autobus sa decom iz Zaporoške oblasti nalazio se u blizini mosta u trenutku udara ukrajinskih militanata na njega. Žrtava i povređenih nije bilo, rekao je izvor.

Rusiju ovo ne zanima! Prvi dan mirnovne konferencije o Ukrajini bez rezultata! Džaba su došli u Džedu!

Počela obnova Čongarskog mosta

 

 

Prvi čovek Krima Sergej Aksjonov, saopštio je da je već počela obnova Čongarskog mosta na granici Krima sa Hersonskom oblašću koji je oštećen u raketnom napadu ukrajinskih trupa.

UN pozivaju Ukrajinu i Rusiju
da se uzdrće od eskalacije sukoba

Komentarišući noćašnji ukrajinski napad na ruski tanker u Kerčkom moreuzu, Ujedinjene nacije pozvale su Ukrajinu i Rusiju da se uzdrže od bilo kakve akcije koja bi mogla da dovede do dalje eskalacije sukoba, saopštila je kancelarija generalnog sekretara UN.
"Videli smo izveštaje o incidentu. UN nisu u poziciji da potvrde ove izveštaje, ali snažno ponavljamo naš apel svim učesnicima u sukobu da se uzdrže od bilo kakve retorike ili akcije koje bi mogle da doprinesu daljoj eskalaciji sukoba", navodi se u saopštenju UN, prenosi TASS. Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) je noćas zajedno sa ukrajinskom mornaricom izvela specijalnu operaciju, u kojoj je pomorskim dronom napadnut veliki naftni tanker Ruske Federacije Sig, potvrili su ranije danas izvori u SBU za ukrajinske medije.

Zelenski: Ukrajina očekuje još
paketa pomoći sledeće nedelje

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zahvalio je Nemačkoj i Litvaniji na novim paketima odbrambene i bezbednosne podrške Ukrajini i dodao da očekuje nove pakete pomoći sledeće nedelje.
"Sledeće nedelje očekujemo nove odluke i nove pakete pomoći. Radimo na tome da naša odbrambena industrija ima još veća dostignuća i mogućnosti", rekao je ukrajinski lider u večerašnjem video obraćanju, prenosi Ukrinform.

Rusi stižu do Kijeva za 12 sati?! Panika u Ukrajini, general Krivonos najavio najgori mogući scenario!

 

Ukrajina britanskim raketama "Storm šedou" pogodila most koji spaja Krim i Herson 

 

Ruski šef Hersonske oblasti Vladimir Saljdo oglasio se povodom napada na most.

- Neprijatelj je napao most kod Geničeska sa 12 projektila,Oružane formacije zločinačkog kijevskog režima pucale su danas na most preko Tonkijevog moreuza, koji povezuje grad Geničesk sa Arabatskom ražnjom. Kijevski teroristi su ukupno ispalili 12 projektila, od kojih je 9 oborila naša PVO. Jedan civil je ranjen, koji je u trenutku dolaska prelazio preko mosta. Prekinut je i gasovod od Strelkovskog polja do Geničeska, koji je išao pored mosta. Više od 20 hiljada stanovnika grada ostalo je bez snabdevanja gasom. Most nema važan vojni značaj. Prešavši u državni terorizam, kao i uvek, podlo i nisko pogađa civilnu infrastrukturu da bi narušio miran život ljudi. U toku je preciziranje informacija o oštećenju mosta i gasovoda. Prema preliminarnim podacima, oni su mali i brzo će biti eliminisani - rekao je Saljdo.

 

 

(VIDEO) Opa! Šok u Rusiji, ovo nije smelo da izađe u javnost! General progovorio o gubicima vojske, snimak ekspresno izbrisan!

Foto: Printscreen Twitter

 

 

(VIDEO) Stigla Putinova osveta, Rusi nemaju milosti! Sve spaljeno do temelja, na meti bio "Storm šedou"?!

 

Helikopter Ka-52 "aligator" uništava ukrajinsko oklopno vozilo u Zaporožju

 

 

 

 

(VIDEO) Pogledajte kakve krševe Zapad šalje Kijevu! Rusi zarobili oklopno vozilo, pa ga brutalno ismejali!

 

Oboren Ukrajinski dron u Moskovskoj oblasti


U Podolskom okrugu Moskovske oblasti sistem protivvazdušne odbrane oborio je ukrajinski dron, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

„Danas u 11.27 osujećen je pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad bespilotnom letelicom na objekte u Podmoskovlju“, saopštilo je ministarstvo.

Oni su precizirali da u napadu nije bilo žrtava niti materijalne štete.

 


 

 

 

Ukrajina upala u Putinovu smrtonosnu klopku! Amerikanci otkrili kakav pakao čeka Kijev!

 

Serija eksplozija širom Ukrajine

 

Serija eksplozija odjeknula je u Kijevskoj, Hmeljnickoj i Čerkaskoj oblasti Ukrajine, navodi ukrajinski portal Zerkalo nedeli. Vlasti ih tradicionalno objašnjavaju radom sistema PVO.

Navodno, u Žitomirskoj oblasti je sa više raketa pogođen vojni aerodrom.
 

 

Du ju spik ingliš?! Svet u neverici gleda šta Ukrajinci rade na obuci za F-16!

 

Ukrajinske snage krenule u napad na Urožajno

Zamenik načelnika ruske garde za DNR Aleksandar Hodakovski  govorio je o situaciji na ivici Vremevskog:

- Neprijatelj pokušava da napadne Urožajno sa strane Staromajorskog. Izviđači su uočili nekoliko tenkova i oklopnih vozila, u pratnji pešadije u količini do dva voda. Uključena je oprema za deminiranje. Neprijatelj je uspeo da forsira malu vodenu barijeru, ali je jedan tenk oštećen našom kamikaza dronom, zaustavio se i potonuo u poplavnoj ravnici reke - rekao je Hodakovski

 

 

 

 

Zelenski razočarao Zapad, ovo mu neće oprostiti! Sa fronta stige katastrofalne vesti, Amerikanci kipte od besa!

 

Grupa "Jug" uništila dve baze Oružanih snaga Ukrajine

 

Bombarderi Su-34 grupe „Jug” uništili su baze dve brigade Oružanih snaga Ukrajine, izjavio je za Sputnjik Vadim Astafjev, portparol grupe.

- Avijacija grupe Jug izvela napad navođenom municijom UMPC-500 na privremene baze 81. aeromobilne brigade Oružanih snaga Ukrajine u rejonu sela Serebrjanka i 28. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u rejonu sela Ivanovsko - rekao je oficir.

Pored toga, avioni Su-25 su pogodili položaje protivnika na lisičanskom, soledaro-Artjomovskom, avdejevskom i marinskom pravcu. Artiljerija grupe uništila je skladište municije, vatrene položaje SPG-7 i AGS-17 u rejonima Sporno i Belogorovke.
 

 

(VIDEO) Pakao za Ruse! Kasetne bombe razaraju Donjeck, Ukrajinci nemilosrdno tuku jezivim oružjem!

 

 

Zelenski: Rusija u Kupjansku pogodila centar za transfuziju krvi, ima žrtava

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da je Rusija sinoć navođenom avio-bombom pogodila centar za transfuziju krvi u Harkovskoj oblasti i da ima poginulih i ranjenih.

- Ruska vođena avio-bomba na centar za transfuziju krvi u Ukrajini. Sinoć naselje Kupjansk u oblasti Harkov. Ima mrtvih i ranjenih. Moje saučešće - napisao je Zelenski na Telegramu.

Naveo je da spasioci gase požar do koga je došlo posle napada, prenosi Interfaks Ukrajina.

Vazduhoplovstvo oružanih snaga Ukrajine je saopštilo da je Rusija treći put za dan izvela veliki raketni napad na Ukrajinu, koristeći krstareće rakete Kh-101/Kh-555. Upozorenje za raketni napad izdato je za niz oblasti u Ukrajini, uključujući Sumsku, Harkovsku, Hmeljničku, Čenigovsku i Kijevsku oblast, javlja Unian.

 

Ukrajina tvrdi da je sinoć oborila 57 ruskih projektila

 

 

 

 


Rakete i bespilotne letelice Rusije napale su ciljeve u Kijevu i drugim regionima

Eksplozije u oblastima Hmeljnickog i Vinice. Ponovo na udaru Starokonstantinov u Hmeljnickom, gde se nalazi baza Vazduhoplovstva Ukrajine, odakle poleću Su-24 sa britanskim raketama Storm šedou.

 


 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

KOL CENTAR NA BANJICI?! Upravo se oglasilo Tužilaštvo: Nema krivičnog dela!
Politika

KOL CENTAR NA BANJICI?! Upravo se oglasilo Tužilaštvo: Nema krivičnog dela!

Više javno tužilaštvo u Beogradu u saradnji sa osnovnim tužilaštvima sa teritorije grada Beograda i Ministarstvom unutrašniih poslova RS prati današnji izborni proces i obaveštava javnost da za sada nema dokaza da je u Sportskom centru Banjica izvršeno bilo koje krivično delo, kako to tvrde pojedini učesnici izbornog procesa.

02.06.2024

16:43

Građani, budite oprezni! I MUP se oglasio zbog olujnog nevremena koje nam preti: Štabovi da se spreme za sve rizike i posledice!
Društvo

Građani, budite oprezni! I MUP se oglasio zbog olujnog nevremena koje nam preti: Štabovi da se spreme za sve rizike i posledice!

MUP prosledilo je upozorenje gradskim i opštinskim štabavima za vanredne situacije za preduzimanje svih preventivnih i operativnih mera u cilju spremnosti za eventualno suočavanje sa rizikom i posledicama, na osnovu najave Republičkog hidrometeorološkog zavoda za pojavu intenzivnih pljuskova i veće količine padavina za danas i sutra, a koje mogu prouzrokovati potencijalne bujične poplave.

02.06.2024

13:29

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija