• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/mediji

09.07.2023

13:12

Još jedan pedofil na BBC! Čuveni voditelj plaćao tinejdžeru za gole slike

EPA/Pixabay

Vesti

Još jedan pedofil na BBC! Čuveni voditelj plaćao tinejdžeru za gole slike

Podeli vest

Jedno od najpopularnijih lica britanskog javnog servisa BBC-a nalazi se pod istragom zbog pedofilije. Zvezda BBC-a, čije ime nije otkriveno, platila je 35.000 funti tinejdžeru, čiji se pol i ime takođe drže u tajnosti, za seksi fotografije i video-materijal, i to kad je dete imalo samo 17 godina.

Skandal je izbio na videlo dva meseca nakon što je majka žrtve, koja sada ima 20 godina, ceo slučaj prijavila javnom servisu. Ona je ispričala da joj se gadi kad seksualnog predatora vidi na TV ekranu, pa je BBC rešio da ga skloni dok istraga ne bude gotova. Šefovi britanske televizije odbili su, međutim, da suspenduju svog zaposlenog, što bi bilo u skladu s pravilima kuće u ovakvim slučajevima, a kako mediji u Londonu javljaju, takva odluka je doneta jer su u veoma dobrim odnosima sa optuženim. 

Nedolični performansi

Majka je ispričala da je njeno dete od TV zvede dobijalo ogromne sume novca, te da ga je koristilo za kupovinu kreka i da se na kraju navuklo na tu drogu. Kazala je da u telefonu svog deteta videla odvratne fotografije BBC-evog zaposlenog, nastale navodno tokom njihovih video-poziva. Njeno dete je, kako je istakla, osim slanja seksi fotografija, moralo da izvodi i nedolične "performase" za zvezdu britanskog javnog sevisa, tokom kojih bi se skidalo golo, dok bi ovaj masturbirao. 

- Kad sam primetila da mi se dete drogira, počela sam da ispitujem šta se dešava. Ispostavilo se da je pare dobijalo od poznatog čoveka i da je to krenulo još 2020. U maju sam podnela prijavu protiv zvezde BBC-a i policiji i toj medijskoj kući, ali su oni nastavili da ga drže u programu - kazala je očajna majka. 

Ona je dodala da je BBC odlučio da skloni predatora sa televizije tek nakon što je ispričala svoju priču ostalim medijima. 

- Davao je ogromne sume novca mom detetu. Nekad bi mu uplaćivao na račun po nekoliko stotina funti, a nekad i hiljade. Jednom mu je prabacio čak 5.000 funti - otkrila je majka.

Krivac za drogu

Prema njenim rečima, TV prezenter je kriv što je njeno dete završilo kao zavisnik od droge. 
- U mojoj glavi on ga je snabdevao krekom. Moje dete ne bi imalo pristup tolikom novcu da nije bilo njega. Da nisam otkrila šta se dešava, moje dete bi umrlo. Budući da niko ništa nije preduzeo kad sam prijavila slučaj BBC-u, izašla sam u javnost sa celom pričom. To je bio jedini način da ga zaustavim - objasnila je majka. 

Britanska policija je pokrenula zvaničnu istragu o celom slučaju, a ministarstvo unutrašnjih poslova ispituje i zašto BBC od maja, kad je dobio prijavu, nije reagovao.  

BBC: Ozbiljno tretiramo sve prijave

Iz BBC-a su saopštili da svaku prijavu tretiraju veoma ozbiljno, te su preduzeli sve što je po protokolu. 
- Vodili smo internu istragu o celom slučaju. To uključuje i razgovor sa osobom, koja je prijavila slučaj. Ukoliko čak i ne dobijemo tu osobu, to ne znači da smo prekinuli sa istragom - kazali su iz BBC-a.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31