• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

02.07.2023

09:05

(VIDEO) Kao da je Ukrajina! Francuskom odjekuju rafali, demonstranti pucaju iz automatskog oružja!

EPA

Vesti

(VIDEO) Kao da je Ukrajina! Francuskom odjekuju rafali, demonstranti pucaju iz automatskog oružja!

Podeli vest

Peti dan nakon policijskog ubistva 17-godišnjeg nemiri su nastavljeni i sinoć širom Francuske. Na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima je snimljeni kako naoružani demonstranti mašu vatrenim oružjem, a lokalni mediji javljaju da su najmanje četiri policajca povređena u napadu vatrenim oružjem u predgrađu Liona.

Najmanje četiri policajca povređena su u napadima iz vatrenog oružja u severoistočnom predgrađu Liona Vaulk-en-Velin, javljaju lokalni mediji pozivajući se na policijske izvore.

Protiv nepoznatih napadača, koji su se vozili skuterima, pokrenuta je krivična istraga, a osumnjičeni za sada nisu privedeni, prenosi RT.

Više video snimaka koji kruže internetom prikazuju izgrednike širom Francuske kako nose oružje i pucaju u vazduh.

Video snimljen Lionu prikazuje demonstranta koji ispaljuje više hitaca u vazduh iz oružja koje izgleda kao automatska puška.

 

 

Drugi video na kome se navodi da je snimljen u Lilu na severu Francuske prikazuje izgredni kako maše oružjem koje podseća na laki mitraljez.

 

 

Oko 45.000 policajaca raspoređeno je da uguši nemire koji su se proširili širom zemlje, a ukupno je uhapšeno oko 700 osoba.
 

Nahel M, koga je u utorak ubio policajac tokom rutinske saobraćajne provere, sahranjen je u subotu na groblju Mont Valerijen u Nanteru u prisustvu majke, bake i nekoliko stotina ljudi koji su došli da se oproste od njega.

Ceremonija je završena oko 17.30 i protekla je u "veoma mirno", uz prisustvo velikog broja mladih ljudi, saznaje BFMTV od osobe koja prisustvovala sahrani.
38-godišnji policajac koji je ispalio smrtonosni hitac optužen je za ubistvo sa predumišljajem i u četvrtak mu je određen pritvor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija