• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer DN

19.05.2023

07:30

(VIDEO) RIŠIJA SUNAKA TREBA GAĐATI 'KINŽALOM'! Čuveni ruski TV voditelj Vladimir Solovjov poziva na osvetu Britaniji!

AP/Reuters/Beta/Fotoilustracija

Vesti

(VIDEO) RIŠIJA SUNAKA TREBA GAĐATI 'KINŽALOM'! Čuveni ruski TV voditelj Vladimir Solovjov poziva na osvetu Britaniji!

Podeli vest

Popularni ruski TV voditelj Vladimir Solovjov pozvao je rusku vojsku da britanskog premijera Rišija Sunaka gađa hipersoničnom raketom "kinžal", nakon što je ta zemlja poslala projektile dugog dometa Ukrajini i najavila slanje borbenih aviona F-16 Kijevu.

Solovjov je u svojoj emisiji na televiziji Rusija 1 vojsci predložio i da uništi britanske baze u inostranstvu, a ruskom predsedniku Vladimiru Putinu poručio je da naoruža rasformiranu Irsku republikansku armiju (IRA) kako bi likvidirala britansku kraljevsku porodicu.

Zelenski laže Zapad

Čuven po svom oštrom jeziku i kritikama zapadnih sila, ruski voditelj je u svojoj emisiji "Veče sa Vladimirom Solovjovim" sa gostima razgovarao o tome kako treba odgovoriti Britaniji, koja prednjači u slanju oružja Ukrajini. Naročito je izdvojio rakete dugog dometa "storm šedou", koje je London nedavno poslao Kijevu.

- Britanija je, znajući da Volodimir Zelenski planira napade duboko unutar ruske teritorije i osvajanje ruskih gradova, Kijevu dala rakete. On direktno želi da upotrebi rakete dugog dometa za napade na Rusiju i laže Zapad da nema nameru da to uradi - izjavio je Solovjov.

On je sa svojim gostima poveo razgovor o tome kako Britaniji treba odgovoriti s obzirom na to da je Zelenskom omogućila da gađa rusku teritoriju.

- Postoje rakete 'kinžal'. Riši Sunače, evo ti ga 'kinžal', moraćemo da ga iskoristimo - obratio se Solovjov direktno britanskom premijeru.

Ruski voditelj je dodao da i britanske baze u inostranstvu treba da "osete sav gnev" ruskih raketa.

- Šta bi trebalo da radimo Britancima? Da im uništimo sve vojne strukture van Britanije, za početak. Treba naoružati oružane grupe oružjem o kojem su dosad mogle samo da sanjaju kako bi britanski vojni objekti osetili božji bes - naglasio je Solovjov.

To je ohrabrilo jednog od njegovih gostiju, Vladimira Rogova, inače člana ruske vojno-civilne administracije Zaporožja, da predloži naoružavanje IRA.

- Možemo li nekako da obezbedimo da ostaci borbenog krila IRA, koji se bore protiv britanske okupacije, dobiju normalno oružje za gađanje Bakingemske palate, Dauning strita broj 10 i drugih mesta? - pitao je Rogov.

Naneti štetu Britaniji

Prema njegovim rečima, to bi predstavljalo ponudu Ircima za samoopredeljenje, a istovremeno bi nanelo štetu britanskim institucijama.

- Sve to, a i Škotska bi bila slobodna - dodao je Rogov.

Inače, emisija "Veče sa Vladimirom Solovjovim" jedna je od najgledanijih u Rusiji upravo zbog njenog voditelja. On je prošle godine pozvao Putina da Britaniju pogodi nuklearnim torpedom "posejdon", koji bi izazvao cunami visine 500 metara i potopio tu zemlju. Solovjov je pozivao predsednika Rusije i da gađa Ameriku nuklearnom raketom. Na zapadu ga zovu zagriženim pobornikom politike Vladimira Putina i istaknutim članom njegove propagandne mašinerije.

Lukašenko: Zapad se otvoreno sprema za rat

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je da Zapad podstiče tenzije i otvoreno priznaje da se sprema za rat.
- Zapad, uprkos brzom padu životnog standarda i pogoršanju ekonomskih izgleda u evropskim zemljama, pojačava međunarodne tenzije, dok zapadni političari otvoreno priznaju da se spremaju za rat - rekao je Lukašenko.
On je dodao da su izveštaji o ukrajinskoj kontraofanzivi dezinformacije.
- Nije bilo i nikada ne može biti, po mom mišljenju, kontraofanzive - rekao je Lukašenko.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Kompletan izveštaj o postupanju VJT u Beogradu u vezi sa gradskim i lokalnim izborima! Reagovali na svaku prijavu policiji
VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO U BEOGRADU

Kompletan izveštaj o postupanju VJT u Beogradu u vezi sa gradskim i lokalnim izborima! Reagovali na svaku prijavu policiji

Više javno tužilaštvo u Beogradu (VJT), koje je u saradnji sa osnovnim tužilaštvima sa teritorije grada Beograda i pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije pratilo tok gradskih i lokalnih izbora održanih 2. juna 2024. godine, obaveštava javnost o prijavljenim događajima i postupanju po istim.

07.06.2024

13:29

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Naivnima skidali crnu magiju! Policija uhapsila bandu prevaranata
Hronika

Naivnima skidali crnu magiju! Policija uhapsila bandu prevaranata

Po nalogu Posebnog odeljenja za visokotehnološki kriminal, Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za tehniku Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, zadržali su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo prevara.

08.06.2024

13:06

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Banatska Kopakabana: Počinje sezona kupanja
Srbija

Banatska Kopakabana: Počinje sezona kupanja

Popularno kupalište Peskara ili banatska Kopakabana kako ga mnogi nazivaju, sa svojim izazovnim peščanim plažama, spremno je da u subotu, 8. juna dočeka prve kupače i zvanično otvori novu letnju sezonu.

08.06.2024

09:00

Samo u ovom kraju će razumeti kad mu kažete da je "dandara"!
Igre reči

Samo u ovom kraju će razumeti kad mu kažete da je "dandara"!

Devetati, žvajznuti, šopiti, izbubecati, istamburati, isprangijati, ćaušati, okajdapiti, rebnuti, marisati, devlati, otandariti ... Ovako su nekada, a poneko i danas, u Mačvi nazivali udaranje i tuču. Za pijanstvo imaju više od 30 sinonima: naroljati se, nacevčiti, ožderati, naćefleisati, nadžidžiti, naćokati, ušljokati, ukokati…

08.06.2024

08:20