• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Politika

08.05.2023

23:14

MOSKVA NA NOGAMA! PARADA POBEDE NA NIŠANU UKRAJINE, ponuđeno 20 miliona grivni za dron na Crvenom trgu! NIKAD VIĐENE MERE BEZBEDNOSTI!

Vesti

MOSKVA NA NOGAMA! PARADA POBEDE NA NIŠANU UKRAJINE, ponuđeno 20 miliona grivni za dron na Crvenom trgu! NIKAD VIĐENE MERE BEZBEDNOSTI!

Podeli vest

Ruske vlasti su zabrinute za bezbednost Moskve na sutrašnoj paradi i biće „na oprezu". Ovo je izjavio portparol Kremlja Dmitrij Peskov. On je dodao da će „najmanje pet stranih lidera" sutra, 9. maja, biti u glavnom gradu Ruske Federacije, tako da su mere bezbednosti ozbiljne.

Preduzimaju se sve neophodne mere da se obezbedi bezbednost, posebno kada je reč o prisustvu stranih gostiju.

Peskov je rekao i da Rusija ima posla sa „kijevskim režimom", pa je Kremlju „potrebna budnost".

Putinov pres-sekretar najavio je govor ruskog predsednika na vojnoj paradi.

Pristup Crvenom trgu je zatvoren od sredine aprila, a  šta će tamo biti, videće samo izabrani. Ipak, još uvek nije poznato da li će se Putin na paradi lično da pojavi ili će se da se obrati sa ekrana.

Pukovnik Oružanih snaga Ukrajine u rezervi Roman Svitan izjavio je 7. maja da Ruska Federacija namerava da uništi zgradu parlamenta Ukrajine hipersoničnom raketom Kh-47 „Kinžal" kao odgovor na napad dronova na Kremlj.

Programer drona „Dovbuš", Vladimir Jacenko, koji je obećao 20 miliona grivni onome ko uspešno pošalje bespilotnu letelicu na Crveni trg, uveren je da će 9. maja broj ukrajinskih uređaja biti dovoljan da prođe ruski PVO sistem.

Protivvazdušni kompleks „Pancir-S1" tehnički nije sposoban da presreće rakete HIMARS, kako su ranije u eteru TRC „Zvezda" izjavili ruski propagandisti. O tome je na svom Telegram kanalu pisao vojni i politički komentator iz Kijeva Oleksandar Kovalenko.

Ekspert je posebno reagovao na priču TRC Zvezda, u vlasništvu Ministarstva odbrane Ruske Federacije, da kompleks „Pancir" pokazuje stopostotnu stopu presretanja raketa HIMARS.

„TRK „Zvezda" govori o istom sistemu PVO „Pancir-S1" koji je stvorio prstenasti ešalonirani PVO sistem oko Kremlja? Pa onaj isti na čiji krov su sletela dve bespilotne letelice sa maksimalnom brzinom manjom od 1 km u sekundi?" - napisao je stručnjak.

Kovalenko je govorio i o situaciji tokom gađanja te raketne baterije PVO „Pancir-S1" 2020. godine. Ispostavilo se da su bili neuspešni, pošto su četiri protivvazdušne rakete istovremeno gađale vazdušni cilj ali nisu uspele da ga pogode.

Kako su istražitelji iz tima ruskog opozicionog lidera Aleksija Navaljnog uspeli da saznaju , protivvazdušni protivvazdušni odbrambeni odbrambeni sistem „Pancir S1" doveden je da zaštiti Vladimira Putina.

Konkretno, vojna tehnika je primećena u blizini rezidencije predsednika Ruske Federacije u Krasnoj Poljani (kod grada Sočija), u Novo-Ogarjevu i na Valdaju.

PVO je postavljen na travnjaku u blizini puta kilometar od brvnare.

Proba parade je održana juče - 7. maja. Strani novinari koji rade u glavnom gradu Ruske Federacije napominju da su vojnici marširali trgom koji je bio ukrašen plakatima i instalacijama sa datumom planirane parade.

 „Gardijan" piše da je sada Moskvu zahvatila „neviđena nervoza". I to pre svega zbog incidenta sa nepoznatim dronovima iznad Kremlja, koji je Moskvu doveo „na ivicu nervnog sloma". Novinari primećuju: ruske vlasti su zabranile upotrebu dronova, počele da ometaju GPS signale, PVO je na krovovima mnogih zgrada a policija je užurbano opremljena dvogledima za otkrivanje dronova.

Pažljivo organizovane parade tradicionalno pružaju Kremlju priliku da pokaže modernu rusku vojnu moć", piše „Gardijan". Andrij Kolesnikov, viši istraživač Karnegi fondacije, pojašnjava: „Za Putina je ovo svakako najvažniji događaj u godnii."

Atentat na pisca Prilepina, napadi dronovima, otkazivanja parada u oblastima blizu  Ukrajine, otkazivanje šetnje Besmrtnog puka, propagandne i ostale pretnje… sve to doprinosi sveukupnoj napetosti pred sutrašnji događaj u Moskvi.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!
NEKO IH JE IDIOTSKI PRESELJAVAO

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!

Liste za lokalne izbore opozicije pune su takozvanih fantomskih birača, kako su oni samo nazvali pojedine građane koji su menjali prebivalište i pokušali da tako optuže vlast da je pokrala decembarske izbore?! Sada, je opozicija prestavila - fantomske odbornike i to u svojim redovima!

17.05.2024

11:14

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!
Izbori 2024

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!

Proročke reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se opozicija istog časa ujediniti ako bude imala makar jedan glas, jednog odbornika, jednog poslanika više od vladajuće koalicije ponovo su dobile na snazi nakon što je doktor Branimir Nestorović, lider "Pravi Mi" najavio da će se povući iz izborne trke na lokalnim izborima u Beogradu, ako i lažni ekolog Savo Manojlović uradi isto.

17.05.2024

10:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija