• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

22.04.2023

13:48

RAT STAJE ČIM TRAMP UĐE U KABINET?! Bivši predsednik obećao SAD radikalan zaokret u Ukrajini kad postane predsednik!

Tanjug/AP

Vesti

RAT STAJE ČIM TRAMP UĐE U KABINET?! Bivši predsednik obećao SAD radikalan zaokret u Ukrajini kad postane predsednik!

Podeli vest

Bivši američki predsednik Donald Tramp obećao je da će, ukoliko pobedi na izborima 2024. godine, zaustaviti sukob u Ukrajini još pre inauguracije i da će se boriti za potpunu nezavisnost SAD od Kine.

- Moraćemo da dovedemo u red naše gradove i da uradimo mnogo toga, čak i pre nego što uđem u Ovalni kabinet. Ubrzo nakon što pobedimo na predsedničkim izborima, rešiću taj strašni rat između Rusije i Ukrajine - rekao je Tramp tokom obraćanja pristalicama Republikanske stranke na Floridi.

On je ponovio da sebe smatra jedinim predsedničkim kandidatom koji je u stanju da spreči treći svetski rat i uvlačenje Amerike u globalni sukob.

Ranije je Tramp više puta govorio da bi mogao da zaustavi sukob u Ukrajini u roku od 24 sata, nakon što bi porazgovarao sa ruskim i ukrajinskim predsednikom.

Tramp je takođe kazao da će, "kada ponovo postane predsednik", lišiti Kinu statusa zemlje sa najviše povlastica u međusobnoj trgovini.

- Šaljemo im naftu, dajemo im novac… To je suludo. Težiću potpunoj nezavisnosti od Kine. Oni imaju previše moći u našoj zemlji - rekao je bivši američki predsednik.

List Politiko ranije je saopštio da bi administracija američkog predsednika Džoa Bajdena mogla da uvede ograničenja bez presedana za američke investicije u Kinu krajem aprila, kako bi obuzdala tehnološki i vojni uspon Pekinga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Let s go Brandon

pre 1 godinu

Nikako da shvate da se više ne pitaju u svetu. Svaki potez koji naprave je bes zbog neminovne propasti.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija