• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/tass.ru

25.10.2022

12:40

RIŠI, ČUVAJ MI UKRAJINU! Poslednji govor odlazeće premijerke Liz Tras, poručila svom nasledniku da ne odustaje od podrške Kijevu!

Tanjug/AP

Vesti

RIŠI, ČUVAJ MI UKRAJINU! Poslednji govor odlazeće premijerke Liz Tras, poručila svom nasledniku da ne odustaje od podrške Kijevu!

Podeli vest

Vladavina Liz Tras biće upamćena po nepromišljenim poreskim reformama koje su izazvale krizu na finansijskim tržištima

Odlazeća britanska premijerka Liz Tras je u svom poslednjem govoru u utorak pozvala svog naslednika Rišija Sunaka da nastavi da pruža pomoć Ukrajini.

"Moramo biti u stanju da nadmašimo autokratske režime u kojima je moć koncentrisana u rukama malog kruga ljudi. Sada više nego ikada, moramo pomoći Ukrajini", rekla je ona.

"Moramo nastaviti da jačamo odbranu naše zemlje. To je ono šta sam htela da postignem. Želim svaki uspeh Rišiju Sunaku za dobrobit naše zemlje."

„Bila mi je velika čast da služim kao premijer ove velike zemlje, posebno da je predvodim tokom ceremonija žalosti povodom smrti kraljice Elizabete Druge, koja je služila narodu 70 godina, i da dočekam dolazak na tron Njegovog Veličanstva kralja Čarlsa trećeg“, rekla je Tras.

Među glavnim dostignućima njene vlade, ona je navela odbijanje povećanja poreza na socijalno osiguranje i zamrzavanja tarifa za električnu energiju za domaćinstva i preduzeća. "Naša zemlja nastavlja da se bori protiv oluje. Ali ja verujem u Veliku Britaniju. Verujem u britanski narod. I znam da su pred nama svetliji dani", rekla je ona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milutin

pre 1 godinu

Hahahaahaa,jedino putin može da je sačuva.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zvanično je! Evo ko menja Alegrija na klupi Juventusa
Fudbal

Zvanično je! Evo ko menja Alegrija na klupi Juventusa

Fudbalski klub Juventus i italijanski strateg Masimilijano Alegri (56) rastali su se dan nakon osvajanja Kupa Italije, a u preostale dve utakmice do kraja sezone trener srpskom reprezentativcu Dušanu Vlahoviću i ekipi, biće Paolo Montero (52).

19.05.2024

11:22

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12