• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.08.2022

12:45

KADIROV PUTINU UPUTIO MOLBU, TRAŽI JEDINSTVENU PRILIKU DA BRZO OKONČA SPECIJALNU OPERACIJU! Kijev isprovocirao čečenskog lidera

Vesti

KADIROV PUTINU UPUTIO MOLBU, TRAŽI JEDINSTVENU PRILIKU DA BRZO OKONČA SPECIJALNU OPERACIJU! Kijev isprovocirao čečenskog lidera

Podeli vest

Šef Čečenije Ramzan Kadirov, zatražio je od ruskog predsednika Vladimira Putina, da mu da priliku da što pre završi specijalnu operaciju u Ukrajini

- Tražim i još jednom zaista molim vrhovnog komandanta, da nam da priliku da ne odugovlačimo više specijalnu operaciju i završimo je. Ako je 15 odsto svetske zajednice protiv nas, to ne znači da je ceo svet protiv nas. Možemo brzo da smirimo ovih 15 odsto, apsolutno nema nikakvih problema - rekao je Kadirov u audio poruci na Telegramu, komentarišući optužbe Kijeva na njegov račun.

Služba bezbednosti Ukrajine saopštila je, da je „prikupila nedvosmislene dokaze o ratnim zločinima” Kadirova, kao i Daniila Martinova i Huseina Mežidova. Kako je navedeno, šef Čečenije je u februaru-martu ove godine „nadgledao razvoj i planiranje pojedinačnih vojnih operacija jedinica,  i davao naređenja“.

Martinov sada radi kao savetnik šefa Ministarstva za vanredne situacije , pre toga je bio pomoćnik šefa Čečenije, i služio je u republičkom odeljenju Ruske garde. Kadirov je u martu postavio Mežidova za komandanta čečenskog bataljona „Jug”.

Od 24. februara Rusija sprovodi specijalnu vojnu operaciju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine. Vladimir Putin je njen zadatak nazvao „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Krajnji cilj operacije je, prema njegovim rečima, oslobađanje Donbasa i stvaranje uslova koji bi garantovali bezbednost Rusije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hitno se povlači serija ovog leka! Ovo je razlog
Društvo

Hitno se povlači serija ovog leka! Ovo je razlog

Hrvatska Agencija za lekove i medicinske proizvode (HALMED) obavestila je o povlačenju serije leka Rudakol 200 mg tvrde kapsule sa produženim oslobađanjem zbog osnova sumnje na nedostatak kvaliteta u vezi sa rezultatom koji je van granica specifikacije tokom ispitivanja stabilnosti parametra oslobađanja aktivne supstance.

28.05.2024

16:40

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Otac Papapetrua emotivan: Rano ujutru mi je stigla jedna poruka iz Srbije...
Košarka

Otac Papapetrua emotivan: Rano ujutru mi je stigla jedna poruka iz Srbije...

Najveća nagrada za mene je to što mi je u rano jutro, oko 2 sata po grčkom vremenu, jedan dobar prijatelj iz Srbije, koji je običan ljubitelj sporta, poslao poruku i rekao. „Nedostaju nam Janis i Lesor, mnogo ih volimo" - poručio je nekadašnji košarkaš Panatinaikosa i otac Janisa Papapetrua, Argiris Papapetru.

28.05.2024

18:06

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija