• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

31.05.2022

19:07

UTICAJ LONDONA NA BALKANU SMRTONOSNIJI OD KUGE! ZAHAROVA ODGOVARILA BRITANIJI, OBRAZI BRIDE OD... Liz Tras išamarana kao nikad...

Vesti

UTICAJ LONDONA NA BALKANU SMRTONOSNIJI OD KUGE! ZAHAROVA ODGOVARILA BRITANIJI, OBRAZI BRIDE OD... Liz Tras išamarana kao nikad...

Podeli vest

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova odgovorila je ministarki spoljnih poslova Velike Britanije Liz Trus da su postupci Velike Britanije na Zapadnom Balkanu bili destruktivniji od baruta i bombi i smrtonosniji od kuge.

Marija Zaharova napisala je na Telegramu da je Velika Britanija tokom devedesetih godina prošlog veka, kao deo zapadne koalicije, pokrivala trgovinu organima koju su vršili kosovski Albanci, kao i trgovinu svim vrstama zabranjene robe, uključujući oružje.

Kritikujući izjave ministra spoljnih poslova Velike Britanije Liz Trus u vezi sa "malignim uticajem" Rusije na zapadnom Balkanu, Zaharova je istakla da je uticaj Alijanse na region "beskrupulozno destruktivan", podsetivši na NATO agresiju u bivšoj Jugoslaviji kada su tokom bombardovanja korišćeni projektili sa osiromašenim uranijumom.

- Šef britanskog Forin ofisa Liz Trus, koja je poznati stručnjak za istoriju i geografiju, upozorila je narode u BiH da ne treba da veruju Rusiji zbog njenog "malignog uticaja" na region - podsetila je Zaharova na komentare koje je Trusova iznela tokom nedavnog boravka u BiH u okviru posete regionu čiji je cilj, navodno bio "da se potvrdi privrženost Velike Britanije miru i stabilnosti na zapadnom Balkanu".

Zaharova je istakala da je zanimljivo da Trusova zna "za tatarsko-mongolsku invaziju Ukrajine", ali ne i za NATO agresiju u bivšoj Jugoslaviji.

- Liz Trus zna o tatarsko-mongolskoj invaziji na Ukrajinu, dobra devojka, ali ne zna za Alijansino bombardovanje Beograda? Onda bi ona mogla biti zainteresovana za primere uticaja Zapada na Balkanu -naglasila je Zaharova.

Zaharova je napomenula da su vlasti Jugoslavije na početku Drugog svetskog rata "preklinjale Britance" za pomoć zbog Trećeg rajha, ali da je London ignorisao to i da je Velika Britanija čak iskoristila rat radi ostvarivanja svojih interesa u Evropi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20