• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

10.02.2022

19:11

BEZBEDNOSNE SNAGE ISPALILE SUZAVAC dok stotine DEMONSTRANATA pokušava da zaposedne predsedničku palatu u Sudanu!

Printscreen You Tube/News Central TV

Vesti

BEZBEDNOSNE SNAGE ISPALILE SUZAVAC dok stotine DEMONSTRANATA pokušava da zaposedne predsedničku palatu u Sudanu!

Podeli vest

Demonstranti u Sudanu marširali su danas po glavnom gradu i širom zemlje u znak protesta zbog oktobarskog vojnog puča i talasa političkih hapšenja

Stotine demonstranata su skrenule sa planiranih ruta kako bi stigli do predsedničke palate, ali su dočekani suzavcem i jakim obezbeđenjem na kilometar od svog cilja, preneo je Rojters. Protesti su osim u Kartumu održani i u Omdurmanu, Bahriju, Gadarifu i Senaru.

Dugotrajne ekonomske nevolje Sudana pogoršane su od prošlog meseca blokadom Severne arterije, ključne rute za kamione koji prevoze izvozne proizvode iz Sudana u Egipat.

Protest, prvobitno organizovan protiv povećanja cene struje za poljoprivrednike, proširio se pa se sada protestuje i protiv vojne vladavine, a zahteva se veća podrška za poljoprivrednike i trgovce. Na protestima koje su organizovali odbori pokreta otpora učestvovalo je na stotine hiljada ljudi, najmanje 79 je ubijeno, a više od 2.000 povređeno.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu
Zdravlje

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu

Mnogo toga možete saznati na osnovu nečije frizure: koliko se neko brine o sebi, vodi li računa o trendovima, da li je uredan, koja mu je omiljena boja, kakvog je trenutno raspoloženja. Na osnovu kose, takođe, može se zaključiti i šta jedemo, kakva nam je genetika, da li smo pod stresom i da li patimo od nekog zdravstvenog problema. Da, dobro ste čuli, kosa može poslužiti i u dijagnostičke svrhe, jer njen kvalitet i stanje u kojem se nalazi mnogo toga govore o zdravlju celokupnog organizma.

03.05.2024

10:02

Džet set

Srbija