• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/dejli mejl

08.02.2022

21:51

Dečaku pozlilo u kući, a kada su ga roditelji odveli kod lekara, usledilo je strašno otkriće: Jedna mala stvar iz igračke BILA JE KOBNA

facebook

Vesti

Dečaku pozlilo u kući, a kada su ga roditelji odveli kod lekara, usledilo je strašno otkriće: Jedna mala stvar iz igračke BILA JE KOBNA

Podeli vest

Dečak Hjui Mekmahon (1) preminuo je nakon što je progutao bateriju iz igračke.

Dečaku je pozlilo u kući i roditelji su ga odmah odveli u bolnicu, ne znajuću u tom trenutku šta je uzrok njegovog stanja.


Hjui je odmah stavljen na kiseonik, a zatim prevezen u specijalističko odeljenje u Univerzitetskoj bolnici Kraljice Elizabete u Glazgovu, gde je otkriveno da je njegova krv postala 'kisela'.

Onda je usledio još jedno strašno otkriće: baterija mu je bukvalno sagorela rupu u srcu i nije bilo nade da će se ikada oporaviti.

Njegovi roditelji tada su morali da donesu najtežu odluku: da Hjui bude isključen sa aparata koji su ga održavali u životu.

- To je pravi pakao. Osetila sam kako moj dečak odlazi. Ne postoje reči na ovoj planeti koje bi opisale toliki bol - rekla je ucveljena majka i dodala:

Foto: facebook

Baterija koju je dete progutalo

- Doktor je došao sa dve medicinske sestre i svi su plakali. Hirurg nam je rekao da je Hjui progutao bateriju. Ona mu se zaglavila mu se u jednjaku i napravila rupu pravo kroz njegovo srce. Tako nešto su videli samo jednom.


Očajna majka kaže da nikada nije pomislila da bi ovako nešto moglo da se desi.
- Niko nas nije upozorio na baterije u igrački. Nisam ni slutila da mom detetu može ovako nešto da se desi. Uvek sam se brinula da li će popiti izbeljivač, pasti niz stepenice ili udariti glavom. Ovako nešto mi nije palo na pamet ni u najgorim noćnim morama - rekla je ona.

Igračka u kojoj je bila kobna baterija je majmun koji peva, a u uputstvu koje je dostupno na internetu kaže se da odeljak za bateriju ima šraf koji bi trebalo da drži vrh na mestu osim ako se ne odvrne odvijačem.

Upustvo takođe sadrži upozorenje.


- Ovaj proizvod sadrži bateriju u obliku dugmeta. Ako se proguta,  može izazvati unutrašnje hemijske opekotine za samo dva sata i dovesti do smrti.
Odmah odložite istrošene baterije. Držite nove i korišćene baterije dalje od dece. Ako mislite da su baterije možda progutane ili stavljene u bilo koji deo tela, odmah potražite medicinsku pomoć - stoji u upozorenju.

Hjuijevi roditelji sada žele da se zakon promeni kako bi se sprečila prodaja malih baterija.

- Uništili su nam život i želimo da budemo sigurni da niko drugi ne prođe kroz ono što mi imamo - rekao je otac dečaka.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20