• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RT/Vostok

10.01.2022

22:15

RUSIJA UPOZORAVA: AMERIKANCI POTCENJUJU TEŽINU SITUACIJE, pregovori o evropskoj bezbednosti zapali u ćorsokak!

Reuters

Vesti

RUSIJA UPOZORAVA: AMERIKANCI POTCENJUJU TEŽINU SITUACIJE, pregovori o evropskoj bezbednosti zapali u ćorsokak!

Podeli vest

Ključna bezbednosna pitanja "još uvek na čekanju", rekao je izaslanik Moskve posle razgovora u Ženevi

Posle današnjih razgovora u Švajcarskoj o budućnosti evropske bezbednosti, glavni ruski pregovarač je upozorio da njegove američke kolege "potcenjuju težinu situacije".

Dok je američka delegacija došla u Ženevu na "ozbiljne" razgovore o evropskim bezbednosnim predlozima Moskve, nisu uspeli da pokažu razumevanje kako ključna pitanja treba da se reše, saopštio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

Rusija je stavila sve svoje karte na sto u predlozima objavljenim prošlog meseca, insistirao je Rjabkov i oni predstavljaju "zahteve od kojih ne možemo da se povučemo".

LOS ANĐELES: PREMINUO ROBERT DARST, NJUJORŠKI KRALJ NEKRETNINA! Robijao je zbog ubistva prijateljice, ali i supruge!

Diplomata je pregovore u Ženevi opisao kao korisne jer su razgovarali o pitanjima koja su prethodno razmatrana, te je dodao da ne misli da je situacija beznadežna. Najveća razlika u stavovima između SAD-a i Rusije bila je u pogledu daljeg širenja NATO vojnog bloka pod rukovodstvom Vašingtona.

- Za nas je apsolutni imperativ da osiguramo da Ukrajina nikada ne postane članica NATO - rekao je Rjabkov, dodajući da Moskva insistira da ta organizacija promeni svoju politiku kako bi odražavala tu realnost.

ŠVEDSKA, IPAK, NEĆE U NATO, NEMA PROMENE SMERA SPOLJNE POLITIKE! Stokholm je dugu vagao i na kraju prelomio!

- Dosta nam je labavih razgovora, poluobećanja, pogrešnih tumačenja onoga što se dešavalo u različitim pregovorima iza zatvorenih vrata - rekao je on, pozivajući se na tvrdnje Stejt departmenta poslednjih dana da NATO i SAD nikada nisu obećali Moskvi da se NATO neće širiti na istok.

- Ne verujemo drugoj strani, da tako kažem. Gotovo je, dosta je bilo - naglasio je Rjabkov.
 
Posle današnjih razgovora, Rjabkov će se u sredu sastati sa predstavnicima NATO-a, a 13. januara sa OEBS-om, nakon čega će Moskva doneti odluku da li će nastaviti pregovore.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija