• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

26.10.2021

18:29

SUDANU POSLE PUČA PRETE SANKCIJE Amerika priprema set mera protiv Kartuma

New Sudan NNS via AP

Vesti

SUDANU POSLE PUČA PRETE SANKCIJE Amerika priprema set mera protiv Kartuma

Podeli vest

- Bajdenova administracija razmatra čitav niz ekonomskih mera koji su joj na raspolaganju kako bi odgovorila na vojno preuzimanje vlasti u Sudanu i u bliskom je kontaktu sa zalivskim zemljama zbog situacije u toj zemlji - izjavio je danas savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan

Vojska Sudana raspustila je juče koalicionu vladu i smenila civilnog premijera, a stejt department je odgovorio suspendovanjem 700 miliona dolara američke pomoći namenjene podšci demokratskoj tranziciji Sudana, preneo je Rojters.

Foto: Tanjug/AP


Zajedno sa vladama Britanije i Norveške, SAD su osudile vojno preuzimanje vlasti, a sve države glavni donatori Sudana izrazile su duboku zabrinutost zbog situacije u toj zemlji i pozvale vojni vrh Sudana da oslobodi sve koji su nezakonito pritvoreni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu
Zdravlje

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu

Mnogo toga možete saznati na osnovu nečije frizure: koliko se neko brine o sebi, vodi li računa o trendovima, da li je uredan, koja mu je omiljena boja, kakvog je trenutno raspoloženja. Na osnovu kose, takođe, može se zaključiti i šta jedemo, kakva nam je genetika, da li smo pod stresom i da li patimo od nekog zdravstvenog problema. Da, dobro ste čuli, kosa može poslužiti i u dijagnostičke svrhe, jer njen kvalitet i stanje u kojem se nalazi mnogo toga govore o zdravlju celokupnog organizma.

03.05.2024

10:02

Džet set

Srbija