• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.08.2023

12:34

Šok u Crnoj Gori: Devojka proglašena krivom jer se odbranila od napasnika Turčina!

Shutterstock/Ph_Stephan

Balkan

Šok u Crnoj Gori: Devojka proglašena krivom jer se odbranila od napasnika Turčina!

Podeli vest

Muškarac (29) je kažnjen novčano, dok je devojka, uz opomenu, morala da plati 82 evra sudskih troškova, od čega 52,50 evra ide na troškove angažovanja prevodioca na maternjem jeziku napasnika.

Devojka iz Kolašina u Crnoj Gori proglašena je krivom jer je, kako je rekla, pokušala da se odbrani od turskog državljanina koji ju je napao. Kako je rekla za Vijesti.me, U.E. početkom avgusta oko 01.30 časova, prišao joj je, uhvatio je rukom za bradu, pokušao da je poljubi, a takođe je uhvatio rukom za zadnjicu.

Da bi ga odgurnula od sebe, devojka je ispričala kako ga je nekoliko puta udarila, ali je sud obadvoje proglasio krivim za kršenje Zakona o javnom redu.

– Okrivljeni se posebno bestidno i uvredljivo poneo prema oštećenoj, tako što joj je, posle kraće komunikacije, rukom uhvatio bradu, a nakon što je ona skinula ruku sa njegove brade, uhvatio ju je za stražnjicu. Okrivljeni je fizički napao U.E., na način da ga je više puta, zatvorenom i otvorenom pesnicom, udarila u predelu glave i tela - piše u presudi.

Tako je 29-godišnjaku izrečena novčana kazna od 300 evra, koja je zbog zadržavanja umanjena za 25 evra, dok je devojci izrečena opomena, kao i obaveza da plati 82 evra na ime troškova prekršajnog postupka, od od čega 52,5 evra ide za angažovanje prevodioca za maternji jezik 29-godišnjaka.

- Zaista sam zaprepaštena načinom na koji je sud video ovaj slučaj, odnosno kako je okvalifikovao moju samoodbranu. Pitala sam sudiju, a sada pitam javnost: ''Kad sam to po zakonu i da ne bih bila okrivljena, trebala da prestanem da se branim i dozvolim nepoznatoj muškoj osobi da me nepristojno dodiruje na pustoj ulici, pipka me, a možda čak i siluje ili me ozbiljno povredi? Veoma sam razočarana i dodatno povređena i traumatizovana nerazumevanjem institucija, načinom na koji sam saslušana u policiji, kao i odlukom sudije. Ne mogu da zamislim kako bi u ovom incidentu prošla bilo koja druga žena koja nije bila u stanju da se odbrani'', rekla je oštećena, dok je sud objasnio da se udarci devojke „ne mogu okarakterisati kao nužna odbrana” jer je umesto pozivanja policije, upotrebila fizičku silu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!
Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!

Kandidat za gradonačelnika Beograda pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović priznao je da je napravio koaliciju sa listom "Biram borbu" koju čini šest stranaka iz nekadašnje "Srbije protiv nasilja" - Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Ekološki ustanak - Ćuta, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije - a čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid.

23.05.2024

08:41

Vesti

Bečić uputio podršku predsedniku Srbije: Vučić se lavovski bori za odbranu nacionalnih interesa srpskog naroda
Politika

Bečić uputio podršku predsedniku Srbije: Vučić se lavovski bori za odbranu nacionalnih interesa srpskog naroda

Srbija na čelu sa njenim predsednikom Vučićem i danas će ponosno da stoji, sećajući se svakog srpskog života izgubljenog za slobodu, ali i poštujući i druge žrtve, jer u čojstvu srpskog naroda je empatija i poštovanje žrtava, za razliku od drugih koji zaboravljaju i negiraju zločine nad srpskim narodom, ističe Igor Bečić, predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti.

23.05.2024

13:17

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija