• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srna

11.08.2023

20:37

Dodik žestoko udario na američkog ambasadora! Marfi je pisao Šimitovu optužnicu!

printscreen

Balkan

Dodik žestoko udario na američkog ambasadora! Marfi je pisao Šimitovu optužnicu!

Podeli vest

Podizanje optužnice protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika direktan je pokušaj Tužilaštva BiH i političkog Sarajeva, uz svesrdnu podršku i asistenciju, odnosno kreaciju američke Ambasade u Sarajevu i direktno ambasadora Majkla Marfija, kao i Velike Britanije i EU, da ponište institucije Republike Srpske izabrane voljom naroda na demokratskim izborima, rečeno je Srni u Kabinetu predsednika Republike Srpske.

- Podizanje optužnice protiv predsednika Republike Srpske zbog potpisivanja Ukaza kojim se proglašava Zakon koji je izglasan u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a što je njegova ustavna obaveza, za namjeru ima da poništi ne samo predsednika Republike Srpske, nego i Narodnu skupštinu Republike Srpske kao najviši zakonodavni organ vlasti u Republici Srpskoj, kao i da poništi sam Ustav Republike Srpske po kojem je eksplicitno postupao predsednik Republike Srpske izvršavajući svoju ustavnu obavezu proglašenja Zakona koji je usvojila Narodna skupština Republike Srpske kao najviše predstavničko tijelo u Republici Srpskoj izabrana od naroda Srpske - istakli su u Kabinetu predsednika.

Oni su naglasili da podizanje optužnice protiv predsednika Republike Srpske ima za cilj poništenje srpskog naroda u Republici Srpskoj koji je izabrao svoje predstavnike u Narodnu skupštinu i predsednika Republike Srpske i obavezao ih da postupaju prema Ustavu Republike Srpske", ukazali su iz Kabineta predsednika Republike.

Iz ovih razloga, dodali su iz Kabineta, ova optužnica Tužilaštva BiH je više od političke optužnice, ona je klasični akt ugnjetavanja srpskog naroda u Republici Srpskoj kojem se želi oduzeti pravo na vlastite predstavnike, institucije i vlastiti Ustav koji su svi u Republici Srpskoj dužni da poštuju.

- Predsednik Republike Srpske je optužen jer je izvršavao eksplicitne odredbe Ustava Republike Srpske i nije dozvolio da se Ustavu Republike Srpske i njegovim institucijama nadredi bilo ko i bilo šta a posebno ne dekret neizabranog stranca bez ikakvog legitimiteta Kristijana Šmita - naglasili su iz Kabineta predsednika Srpske.

Ovakvi pokušaji poništavanja institucija Republike Srpske, njenog Ustava i na kraju same Republike Srpske, pojasnili su iz Kabineta, sasvim sigurno neće uspeti da sruše Republiku Srpsku, jer iza institucija Srpske i njenog Ustava stoji narod Republike Srpske koji je te institucije i Ustav stvorio u krvi Odbrambeno-otadžbinskog rata koji sasvim sigurno neće dopustiti da mu ih bilo ko oduzme i poništi, bilo da se radi o Tužilaštvu ili Sudu BiH, političkom Sarajevu ili nekom neizabranom strancu bez ikakvog legitimita, jer Republika Srpska je narodu Republike Srpske iznad svega!

- Pored političkog Sarajeva, sa današnjom optužnicom danas je najzadovoljniji ambasador SAD Majkl Marfi u čijem je kabinetu u američkoj Ambasadi ova optužnica i napisana i koji je njen istinski tvorac - konstatovali su iz Kabineta predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)
Live TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)

Puna dva dana priča se o Savetu bezbednosti u UN. U Specijalnoj emisiji Informera o temi Rezolucije u Srebrenici govorili su prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije i predsednik poslaničke grupe PUPS-a Stefan Krkobabić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog Andreja Lović iz Nemačke i novnar Igor Damjanović iz Donjecka, kao i Vojkan Milošević, direktor Centra za antiterorizma i Olga Ravasi, gopolitički strateg.

25.05.2024

20:02

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija